A venit clipa, dupa trei ani de guvernare neperformanta, ca tara noastra sa aiba un nou guvern capabil sa se concentreze si sa raspunda adevaratelor probleme ale Romaniei. E momentul adevarului...“, afirma Mircea Geoana, presedintele PSD, dupa
A venit clipa, dupa trei ani de guvernare neperformanta, ca tara noastra sa aiba un nou guvern capabil sa se concentreze si sa raspunda adevaratelor probleme ale Romaniei. E momentul adevarului...“, afirma Mircea Geoana, presedintele PSD, dupa intalnirea informala de la Bran de pe 14 august cu cativa dintre liderii partidului. Senzatia era ca traversam o criza teribila care trebuie, de urgenta..., pana cel mai tarziu pe 10 septembrie, sa fie rezolvata. Parea ca singura solutie pentru Romania a ramas motiunea de cenzura, iar PSD se ofera sa faca acest serviciu tarii. A venit si 10 septembrie. Acelasi Mircea Geoana declara ieri, spulberand bruma de credibilitate de care mai dispune, ca depunerea motiunii se amana pana miercuri, saptamana viitoare, ca sa nu se suprapuna peste data alegerii unui nou Patriarh (12 septembrie).

Mataniile lui Mircea Geoana
Motiv mai pueril si mai cusut cu ata alba nu se putea. Ce legatura este intre Biserica si PSD, intre Mircea Geoana si Patriarh? Niciuna. Cum ar putea cele doua evenimente sa se suprapuna es te greu de inteles din moment ce, conform Constitutiei, art. 113, dupa depunere, motiunea este verificata si discutata de Birourile Permanente ale Parlamentului, apoi se programeaza sedinta comuna a celor doua Camere, in care initiatorul motiunii o prezinta, iar, la 3 zile de la prezentare, motiunea este supusa la vot. Daca procedurile pentru o motiune de cenzura se deruleaza de-a lungul unei saptamani, alegerea Patriarhului se consuma intr-o singura zi.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.