Situatie inedita in Italia. Autoritatile din orasul
Pavia acorda cate o mie de euro fiecarui rrom de origine romana care va accepta sa fie repatriat. Porivit cotidianului La Repubblica, aceasta este solutia gasita de autoritati pentru a evacua
Situatie inedita in Italia. Autoritatile din orasul
Pavia acorda cate o mie de euro fiecarui rrom de origine romana care va accepta sa fie repatriat. Porivit cotidianului La Repubblica, aceasta este solutia gasita de autoritati pentru a evacua un grup de aproximativ 100 de rromi care s-au instalat abuziv in oras.

Zeci de rromi de origine romana care isi instalasera de cativa ani taberele improvizate in fosta zona industriala Snia au fost evacuati in urma cu o saptamana. Autoritatile locale nu au reusit sa gaseasca un adapost alternativ pentru acestia din cauza reactiilor adverse ale locuitorilor din zona. Prefectura a dispus mutarea temporara a imigrantilor in localitatea invecinata, Torre d'Isola, insa locuitorii din aceasta zona, in frunte cu primarul Marco Bellaviti, s-au intins pe jos, in mijlocul drumului, pentru a impiedica intrarea in oras a rromilor romani.

Astfel, autoritatile locale au hotarat sa le ofere acestora bani pentru a parasi tara. Fondurile necesare pentru plata repatrierii rromilor „sunt asigurate in cea mai mar e parte de noii proprietari ai fostei zone Snia“.

Unii nomazi au acceptat deja propunerea si au fost insotiti la aeroport pentru a se intoarce in Romania. Alti rromi gazduiti intr-un centru din Pieve Porto Morone isi exprimasera deja, zilele trecute, dorinta de a se intoarce in patrie, in urma unor discutii cu primaria din Pavia. Circa 30 dintre acestia au ramas insa in continuare la Pavia.

Atacati cu pietre
Mai mult, episoadele de intoleranta la adresa rromilor romani stabiliti in zona s-au inmultit.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.