Senatul si Camera Deputatilor se vor reuni astazi pentru a decide asupra numirii presedintelui CA al TVR, a presedintelui CNA, a unor membri in CA al TVR si al Radiodifuziunii.

Conducerea interimara a CA al TVR este asigurata, in prezent,
Senatul si Camera Deputatilor se vor reuni astazi pentru a decide asupra numirii presedintelui CA al TVR, a presedintelui CNA, a unor membri in CA al TVR si al Radiodifuziunii.

Conducerea interimara a CA al TVR este asigurata, in prezent, de reprezentantul PSD Alexandru Sassu, deoarece Parlamentul nu a reusit sa voteze noul presedinte pana la sfarsitul sesiunii trecute.


DATA-LIMITA. Termenele pana la care Parlamentul trebuie sa-i numeasca pe presedintii CNA si TVR sunt 30 septembrie, respectiv 1 octombrie. In aceeasi sedinta, Parlamentul se va pronunta si in legatura cu infiintarea unei comisii de ancheta a activitatii Societatii Romane de Televiziune, solicitata de parlamentari din toate partidele si aprobata de Birourile Permanente ale celor doua Camere la sfarsitul sesiunii trecute.

Conducerile  TVR si CNA au facut la sfarsitul sesiunii parlamentare trecute obiectul unor negocieri intre PNL sI PSD: liberalii sa preia sefia CNA pentru Rasvan Popescu, iar pesedistii pe cea a TVR pentru Alexandru Sassu. Supuse la vot intr-o prima sedinta comuna a Parlamentului, cele doua candidaturi nu au fost validate, neexistand cvorum. Ca urmare, votul a fost reprogramat pentru o sedinta ulterioara, dar atunci presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu, a venit cu propunerea sa se dea o hotarare a Parlamentului privind interimatul TVR motivand ca in sala nu exista cvorumul necesar pentru a permite votarea nominalizatilor, ceea ce ar insemna ca "toti sa pice". In compensatie, presedintele Camerei Deputatilor, liberalul Bogdan Olteanu, a propus si el numirea unui interimar la CNA.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.