Producatorul de automobile Volkswagen (VW) si-a pus in gand sa-l depaseasca pe principalul rival al sau, grupul nipon Toyota, nu doar in sectorul tehnologic, ci si in ceea ce priveste eficienta si randamentul uzinelor, a declarat presedintele VW, Mar
Producatorul de automobile Volkswagen (VW) si-a pus in gand sa-l depaseasca pe principalul rival al sau, grupul nipon Toyota, nu doar in sectorul tehnologic, ci si in ceea ce priveste eficienta si randamentul uzinelor, a declarat presedintele VW, Martin Winterkorn, pentru saptamanalul german Wirtschaftswoche, relateaza Budapest Business Journal (BBJ). Pana in 2010, producatorul german de automobile planuieste sa atinga un nivel al productiei de opt milioane unitati pe an, informeaza BBJ. Grupul Volkswagen, cu sediul la Wolfsburg, intentioneaza sa creasca eficienta productiei cu cel putin 10% pe an si sa majoreze si cifra de afaceri intr-o proportie similara, a declarat Winterkorn. De exemplu, timpul necesar constructiei unui model Golf ar trebui redus cu aproximativ 20%, de la 35 de ore in prezent.Modelele noi, precum cea mai recenta versiune a modelului Golf, trebuie sa ofere o marja a profitului peste cea de 8% atinsa de modelele produse in acest moment, afirma Winterkorn.Responsabilul german nu intentioneaza sa efectueze concedieri. "Acest pericol ar exista doar in cazul in care nu am mai inregistra crestere economica", a precizat acesta.Conform presedintelui VW, grupul german va inregistra o crestere cu ajutorul liniei de produse noi, precum modelele Tiguan si Scirocco. Winterkorn a precizat ca subsidiara spaniola a grupului, Seat, va ramane parte a companiei si nu va fi vanduta.VW planuieste sa construiasca noul model de dimensiuni reduse City in Europa. Acest automobil va fi prezentat drept prototip cu ocazia salonului international auto ce va incepe marti la Frankfurt.Winterkorn a adaugat ca acest lucru ar putea implica construirea unei noi uzine de productie in Europa de Est. Noul automobil este un model cu patru locuri ce va inlocui modelul Fox, pretul acestui automobil urmand a se ridica la aproximativ 9.000 euro.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.