Grupul japonez Hitachi a anuntat ca va investi, pana in 2010, 30 de miliarde yeni (265 de milioane dolari) pentru cresterea capacitatii de productie a fabricii de echipamente pentru centrale nucleare din Japonia, transmite Reuters, citat de Mediafax.
Grupul japonez Hitachi a anuntat ca va investi, pana in 2010, 30 de miliarde yeni (265 de milioane dolari) pentru cresterea capacitatii de productie a fabricii de echipamente pentru centrale nucleare din Japonia, transmite Reuters, citat de Mediafax. Energia nucleara a redevenit populara, din cauza incalzirii globale si a cresterii preturilor la gaze naturale si petrol. Companiile energetice vor sa obtina licente pentru constructia a 30 de reactoare nucleare in Statele Unite ale Americii, pana in anul 2015, si a altor 20 de reactoare nucleare in China, pana in 2020. Compania japoneza intentioneaza sa construiasca inca o fabrica pentru productia de parti din carbon si sa inceapa, pana in 2010, fabricarea de structuri sudate de dimensiuni mari.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.