Palme da€™Or 2007 Multipremiatul film al regizorului Cristian Mungiu, "4 luni, 3 saptamani si 2 zile" va avea premiera oficiala in Romania vineri, 14 septembrie. Din data de 17 septembrie, singurul lungmetraj laureat cu Palme da€
Palme da€™Or 2007 Multipremiatul film al regizorului Cristian Mungiu, "4 luni, 3 saptamani si 2 zile" va avea premiera oficiala in Romania vineri, 14 septembrie. Din data de 17 septembrie, singurul lungmetraj laureat cu Palme da€™Or, acum patru luni, va porni intr-o caravana cinematografica prin tara. "Primul oras va fi Tulcea, apoi caravana va urca in Moldova, va face un salt la Satu Mare, va trece prin Zalau, prin Banat, apoi la Petrosani si se va termina cu Calarasi si Constanta", promite regizorul. De ce am da bani ca sa vizionam un film romanesc? Daca nu din curiozitate, sa ne lamurim cu ce i-a sedus Mungiu, la Cannes, pe aprigii membri ai juriului, atunci din dorinta de a vedea filmul care, conform criticii de specialitate, e "o realizare excelenta, regizat cu puritate si onestitate". De ce ar trebui sa nu ratam capodopera (de pana acum) a lui Cristi Mungiu? Pentru ca te tine, de la primul pana la cel din urma cadru, cu sufletul la gura. Pentru ca spune, simplu, o poveste adevarata si cutremuratoare de la sfarsitul anilor a€˜80. Cine i-a apucat e cuprins de amare aduceri-aminte, cine nu macar isi face o idee... Pentru ca Mungiu a mizat pe o echipa de actori geniali. Si a castigat!


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.