Netinand cont de solicitarile tinerilor si fluturand stindardul reglementarilor impuse de unele conventii europene, Ministerul Educatiei a crescut numarul de locuri la unele specializari universitare total neagreate. Acest lucru s-a intamplat in det
Netinand cont de solicitarile tinerilor si fluturand stindardul reglementarilor impuse de unele conventii europene, Ministerul Educatiei a crescut numarul de locuri la unele specializari universitare total neagreate. Acest lucru s-a intamplat in detrimentul celor foarte cautate de catre absolventii de liceu. Prin urmare, finantarea de la buget, pentru locurile neocupate din facultati, risca sa revina la minister pentru deplasari inutile in strainatate.

Pentru acest an, orientarea Ministerului Educatiei in repartizarea locurilor pentru admiterea in invatamantul superior s-a indreptat spre 16 domenii mari, impuse prin conventia de la Lisabona. In spatele acestei conventii, Romania fiind tara semnatara, Ministerul Educatiei a marit numarul de locuri pentru studiile de licenta la specializari care au, an de an, o audienta tot mai scazuta, precum chimia, fizica sau electronica. Aceasta strategie a fost aplicata in detrimentul acelor specializari foarte cautate de tineri, precum jurnalismul sau stiintele politice, care, in acest an, au avut mai putine locuri la admitere decat in 2006. Din aceasta cauza, situatiile dramatice nu au intarziat sa apara. De exe mplu, la concursul de admitere de la Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii, cinci candidati, cu aceeasi medie la toate probele, au ramas sa ocupe un singur loc bugetat, ultimul, ramas liber. “Este nedrept ceea ce se intampla cu acesti tineri. Daca ne-ar fi lasat acelasi numar de locuri ca si anul trecut, adica 95, ar fi intrat toti cei cinci candidati fara probleme. Dar Ministerul Educatiei a preferat ca pentru acest an universitar sa acorde mai multe locuri pentru facultatile tehnice, iar la celelalte facultati sa se diminueze. In aceasta situatie ne aflam si noi, cand anul trecut am avut 95 de locuri si acum am ramas doar cu 85.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.