FILM - Joi, numai cu Jurnalul National Dupa succesele cu titlurile "Pianistul", "Dansand cu lupii", "Chicago" sau "Mullholand Falls", iata ca acum este randul unui film istoric regizat de controversatul Oliver Stone: "Alexandru".  
FILM - Joi, numai cu Jurnalul National Dupa succesele cu titlurile "Pianistul", "Dansand cu lupii", "Chicago" sau "Mullholand Falls", iata ca acum este randul unui film istoric regizat de controversatul Oliver Stone: "Alexandru".   Filmul lui Oliver Stone se bazeaza pe povestea adevarata a unuia dintre cei mai influenti si mai stralucitori lideri din istoria omenirii, care cucerise pana la varsta de 25 de ani 90% din lumea cunoscuta a epocii sale. Filmul urmareste evolutia lui Alexandru catre statutul de legenda vie, de la tanarul impulsionat de visuri de glorie, aventura si mit, pana la legaturile sale puternice cu cei mai apropiati credinciosi, culminand cu misterioasa lui moarte in singuratate, atunci cand deja era conducatorul unui imperiu urias. Alexandru este povestea incredibila a unei vieti care a unit lumea cunoscuta a epocii respective si a demonstrat cel putin faptul ca soarta le zambeste celor indrazneti.   Distributie. "Alexandru" este un film pentru care americanii au asteptat cinci ani intoarcerea lui Oliver Stone. Dupa 1999 cand a facut "Duminica, pierzi sau castigi" si pana in 2004, anul lansarii lui "Alexandru", Stone a preferat sa nu mai faca nici un film pentru marele ecran. Din distributie fac parte nume mari precum Colin Farell, Angelina Jolie, Christopher Plummer, Anthony Hopkins, Val Kilmer.   Razboinicul A reprezentat multe, pentru multi oameni - un rege razboinic neinfricat, plin de ambitia, curajul si aroganta tineretii, care si-a condus trupele coplesite numeric impotriva imenselor armate persane; un fiu care a cautat cu disperare sa se bucure de aprobarea severului sau tata acoperit de cicatricele multor batalii, dar in acelasi timp sfasiat si chinuit de mostenirea lasata de mama sa; un cuceritor neobosit, care nu a pierdut niciodata o batalie si care si-a impins soldatii pana la limitele lumii cunoscute in epoca sa; un vizionar al carui destin, cu visurile si faptele sale de vitejie, a ramas pentru totdeauna in istorie, contribuind la modelarea lumii, asa cum o cunoastem astazi. A fost toate acestea si mult mai multe. El a fost Alexandru cel Mare.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.