Pagubele produse de inundatiile din data de 5 septembrie depasesc 27 de milioane de lei numai la infrastructura rutiera din Vrancea. La acestea se mai adauga pagubele produse pe drumurile nationale, terenuri agricole, la case si anexe gospodaresti.
Pagubele produse de inundatiile din data de 5 septembrie depasesc 27 de milioane de lei numai la infrastructura rutiera din Vrancea. La acestea se mai adauga pagubele produse pe drumurile nationale, terenuri agricole, la case si anexe gospodaresti. La fel ca in 2005, judetul Vrancea este cel mai grav afectat de inundatiile de miercurea trecuta, lucru recunoscut si de secretarul de stat in Ministerul Internelor si Reformei Administrative, Victor Paul Dobre.

Inundatiile puternice de saptamina trecuta, care au afectat 35 de localitati vrancene, au creat pagube de sute de miliarde de lei vechi numai in infrastructura. Totodata, au fost inundate 253 de case, din care 14 au fost distruse, 416 anexe gospodaresti si 94 de gospodarii. La bilantul inundatiilor se mai adauga 7 scoli, 2 gradinite, o biblioteca, doua camine culturale, doua posturi de politie si 195 de fåntåni. La capitolul infrastructura rutiera au fost afectati aproximativ 70 de kilometri de drumuri judetene, 110 kilometri de drumuri comunale, 132 kilometri de ulite, un kilometru de drum national si un kilometru de strazi. De asemenea, au fost distruse 14 poduri si avari ate cinci. La acestea se adauga sase podete distruse, 49 avariate si doua punti afectate.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.