Cel putin cinci oameni au murit si alti sapte au fost grav raniti in urma unui accident rutier produs ieri pe DN 1 -   E 60, in localitatea Negreni, situata la iesirea din judetul Cluj spre Bihor.

Potrivit politistilor, un camion incarcat cu piatra a intrat din plin intr-un cortegiu funerar care se deplasa pe drumul european. Purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Cluj, colonelul Liviu Cadar, a declarat ca unul dintre cei sapte raniti a suferit o fractura deschisa, iar ceilalti nu au leziuni grave.

Victimele au fost transportate la spitalele din Huedin si Cluj. Comisarul Alexandru Muresan, seful Politiei Rutiere Cluj, a declarat ca, potrivit primelor cercetari, soferul, in varsta de 55 de ani, nu a fost atent la volan si nu a adaptat viteza la conditiile meteo.

Carosabilul era umed, iar in zona ploua torential. "Probabil vom propune cercetarea in stare de retinere a soferului", a afirmat Muresan.  
Cel putin cinci oameni au murit si alti sapte au fost grav raniti in urma unui accident rutier produs ieri pe DN 1 -   E 60, in localitatea Negreni, situata la iesirea din judetul Cluj spre Bihor. Potrivit politistilor, un camion incarcat cu piatra a intrat din plin intr-un cortegiu funerar care se deplasa pe drumul european.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Cluj, colonelul Liviu Cadar, a declarat ca unul dintre cei sapte raniti a suferit o fractura deschisa, iar ceilalti nu au leziuni grave. Victimele au fost transportate la spitalele din Huedin si Cluj.

Comisarul Alexandru Muresan, seful Politiei Rutiere Cluj, a declarat ca, potrivit primelor cercetari, soferul, in varsta de 55 de ani, nu a fost atent la volan si nu a adaptat viteza la conditiile meteo. Carosabilul era umed, iar in zona ploua torential. "Probabil vom propune cercetarea in stare de retinere a soferului", a afirmat Muresan.  (Cosmin Pirv)