PUNCTUL PE EI
Cu vreo vesnicie si ceva in urma, adica duminica, puneam Punctul pe Ei cu intrebarea "Unde sunt contestatarii lui Piturca?". Gandeam ca va fi timp sa intorc de cateva ori clepsidra pana la primirea unui raspuns. Gandeam ca ciof
PUNCTUL PE EI
Cu vreo vesnicie si ceva in urma, adica duminica, puneam Punctul pe Ei cu intrebarea "Unde sunt contestatarii lui Piturca?". Gandeam ca va fi timp sa intorc de cateva ori clepsidra pana la primirea unui raspuns. Gandeam ca cioflingarii pacaliti de soarta se vor interna in durerea lor cel putin pana la amicalul cu Germania. M-am inselat insa. Clopotarii esecului perpetuu au forat grabit prin matreata pana le-a mirosit unghia a rahat si au regurgitat o alta bazaconie: Meciul Belarus - Romania a fost blat. Si nici macar nu este vorba de o suspiciune. Sentinta a fost definitiva si irevocabila, fiind sustinuta de argumente irefutabile. Discursul acuzarii suna cam asa: Hai domne, ce, suntem idioti? Adica noi n-am vazut ca s-a jucat la doua porti? Pai era stabilit dinainte sa dea Mutu primul gol ca sa egaleze ei. Apoi, la golul lui Dica am vazut eu ca nu s-a bucurat nimeni. Nici de la ei si nici de la noi. Nici macar arbitrul. Hamutovski s-a si enervat ca a scos niste suturi mai grele. D-aia la faultat pe Mutu in careu. De nervi. Ca sa scape de tensiune. 11 metri si gata. Daca nu era blat ai nostri trageau de 25 de ori la poarta. De 12 ori in prima repriza si de 13 ori in repriza a doua. Dar a fost blat. Am castigat cu 3-1 la Bucuresti si cu 3-1 la Minsk tocmai pentru ca a fost blat. D-aia s-a si jucat noaptea. Nocturna a fost aprinsa la misto. Totul e informatie corecta, dar nu pot eu sa va spun mai mult. Aveti incredere ca am stat de vorba si cu niste prieteni. Mi-au zis ca asa e fiindca ei nici nu s-au uitat la meci. Le-am spus eu. N-ati auzit ca si Lucescu a zis ca Mutu e mai bun ca Dobrin? Pana si Solomon se cearta cu Mititelu. Hai, domne! Ce, om fi toti tampiti? Se stie tot. D-aia s-a si jucat noaptea. Nocturna a fost aprinsa la misto. Adevarat!, zic si eu. Nici o instalatie de nocturna, oricat ar fi ea de performanta, nu va fi capabila sa faca lumina in noaptea unor astfel de constructii. Uneori, negarea evidentei este asimilata nascocirii de spirit. Constituie pretext polemic. Dar in astfel de situatii nu mai putem invoca gimnastica mintii. Este clar vorba de un derapaj al sinapselor. Umorul involuntar al indivizilor care viseaza colorat, servit in doze rezonabile, poate fi si el amuzant. Cand sunt insa depasite limitele, devine periculos. Pentru ca nu ai nevoie de trambulina pentru a te arunca in prapastie. Inconstienta este suficienta.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.