Ministerul Economiei si Finantelor a cerut ieri Senatului sa-si reanalizeze propunerile de buget pentru 2008 pana astazi. "Noi am elaborat un proiect de buget pe 2008. De regula, stiti ca sunt destul de zgarcit. Bugetul pleaca de la un preliminar pe
Ministerul Economiei si Finantelor a cerut ieri Senatului sa-si reanalizeze propunerile de buget pentru 2008 pana astazi. "Noi am elaborat un proiect de buget pe 2008. De regula, stiti ca sunt destul de zgarcit. Bugetul pleaca de la un preliminar pe care l-am facut pe acest an plus o inflatie de 3-4%. absolut nimic iesit din comun si exagerat", a declarat in replica presedintele senatului Nicolae Vacaroiu.

Referitor la solicitarea primita de Biroul Permanent al Senatului, de la Ministerul Economiei si Finantelor, prin care se cere  institutiei sa isi reanalizeze propunerile de buget pe 2008 pana la data de 12 septembrie 2007, Nicolae Vacaroiu a aratat ca acesta este "o circulara semnata de o doamna secretar de stat Dascalu, in locul ministrului Varujan Vosganian". "Este vorba despre o circulara pe care sunt convins ca a trimis-o catre toti ordonatorii principali de credite din Romania si, din neglijenta au trimis-o si Senatului si Camerei Deputatilor. Suntem institutii care reprezentam totusi puterea legislativa, si nu doamna Dascalu face acest lucru", a aratat presedintele Senatului. Vacaroiu a mai precizat ca, in cel mai rau caz, aceasta solicitarea trebuia trimisa prin primul-ministru catre presedintele Senatului si presedintele Camerei.     "Doar ca in aceasta adresa se spune: «Daca nu va incadrati in limitele pe care noi le-am stabilit, sa stiti ca va facem noi bugetul», ceea ce inseamna incalcarea prevederilor constitutionale, care prevad in mod expres ca Parlamentul isi stabileste bugetul, aproba bugetul, iar Ministerul de Finante este obligat sa il includa in buget", a cotinuat el. Nicolae Vacaroiu a mentionat ca, la acest moment, proiectul de buget pe 2008 a fost trimis catre Ministerul Economiei si Finantelor."Asteptam ca MFP sa cheme expertii nostri si sa explice fiecare pozitie in parte, dupa care Biroul Permanent este informat si luam o decizie finala", a declarat el. Intrebat la ce suma este estimata aceasta proiectie bugetara pe 2008 a Senatului, Vacaroiu a spus: "Daca aveti bugetul pe anul trecut, adaugati 4%".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.