Amenintarea Internetului, ziarele gratuite si blogurile sint citeva dintre temele care vor fi dezbatute la Prima Conferinta Nationala a Presei din Romania.

Sub deviza „Ziarele si New Media in Dialog cu Viitorul", primul congres al presei romanesti va avea loc pe 11 octombrie, la Bucuresti, fiind organizat de Media Management Institute si de Freedom House. Evenimentul a fost anuntat alaturi de nume grele din industrie - atit organizatii, cit si specialisti in publishing, veniti din Occident, dar si de la conducerea unor publicatii locale din Romania. Evenimentul va fi sustinut de World Association of Newspapers (WAN), care reprezinta peste 18.000 de publicatii, si IFRA, organizatie cu birouri si sucursale in peste 70 de tari.

Cu 30 de ani de experienta in spate, Jim Chisholm, unul dintre invitati, a lucrat la „Financial Times", „The Guardian", „The Daily Telegraph", „Le Monde", „The Irish Times", „Komsomolskaia Pravda", dar si la Comisia Europeana. Veteranul va vorbi despre strategie si succes in industria ziarelor, in timp ce noul presedinte Ringier Romania si Ungaria, Alexander Theobald, va dezbate fenomenul cotidienelor gratuite, exemplificind cu „Compactul" bucurestenilor. De partea romana, Cristian Tudor Popescu, chairman al conferintei, va sustine nevoia schimbarii in presa traditionala, iar Dragos Stanca, director general Publishing, Print&Online Realitatea-Catavencu, va aborda tema convergentei si a presei scrise intr-un conglomerat media.