Grupul Vodafone vrea sa cumpere retele de telecomunicatii in Italia si in Spania, inclusiv pe cele detinute de operatorul Tele 2, pentru a furniza servicii de conexiune la Internet in banda larga (broadband), a declarat purtatorul de cuvant al compan
Grupul Vodafone vrea sa cumpere retele de telecomunicatii in Italia si in Spania, inclusiv pe cele detinute de operatorul Tele 2, pentru a furniza servicii de conexiune la Internet in banda larga (broadband), a declarat purtatorul de cuvant al companiei, citat de Reuters, transmite Mediafax. "Am facut clara intentia de a ne diversifica oferta catre clientii nostri. Cautam sa achizitionam activele unor retele broadband, dar suntem abia la inceputul procesului", a adaugat acesta.Analistii estimeaza ca valoarea activelor Tele 2 din Italia si Spania este cuprinsa intre 400 milioane euro si 500 milioane euro. Grupul britanic a incheiat, saptamana trecuta, un acord reciproc de prestare de servicii cu compania italiana Fastweb, ca parte a strategiei de extindere pe segmentul de furnizare de Internet in banda larga. Contractul va permite clientilor Vodafone sa utilizeze telefoanele mobile, la tarife egale cu cele ale retelelor fixe, pentru a naviga pe internet, dar si sa se conecteze la reteaua Fastweb. Fastweb este cel de-al doilea mare operator de telefonie fixa din Italia, care a inregistrat, anul trecut, o crestere cu 30% a veniturilor si cu 39% a profitului brut. In luna februarie, Vodafone a incheiat un acord pentru preluarea unei participatii majoritare la compania Hutchison Essar, al treilea mare operator de pe piata indiana de profil, pentru 11,1 miliarde de dolari.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.