Primarul orasului Buhusi, Ionel Turcea, a cerut demolarea a 18 din cele 19 cladiri ale fostei fabrici de postav si stofe, aflata acum in proprietatea Consiliului local si concesionata firmei ARRES din Onesti. Alesii locali au aprobat cererea in unan
Primarul orasului Buhusi, Ionel Turcea, a cerut demolarea a 18 din cele 19 cladiri ale fostei fabrici de postav si stofe, aflata acum in proprietatea Consiliului local si concesionata firmei ARRES din Onesti. Alesii locali au aprobat cererea in unanimitate, girand prin votul lor o gaura anuala in bugetul local de 60.000 lei, adica valoarea impozitelor si taxelor incasate pe respectivele cladiri.

Doua societati s-au batut mai bine de un an pe cadavrul a ceea ce a fost odata emblema economica a orasului Buhusi: fabrica de stofe. La prima vedere, cele doua firme s-au luptat pentru niste ruine. In realitate, miza a fost una uriasa: aproximativ 12 hectare de teren cu toate utilitatile unei zone industriale, aproape doua hectare de hale industriale si 5.000 de metri patrati de platforme betonate. Initial, in 2005, se vorbea despre infiintarea unui parc industrial in incinta fostei fabrici, pentru care s-a facut licitatie, iar castigatoare a fost desemnata firma ARRES din Onesti. Pe langa cele 12 hectare de teren, firma onesteana si-a adjudecat si zece magazii, opt baraci metalice, un sopron-chimicale, o cladire statie-pilot si ateli erul mecanic.

Pe cat de mare e felia de cascaval, pe atat de „subtire“ este firma care a ravnit la ea. ARRES SRL a inregistrat in 2006 un profit de doar 9.467 lei, la o cifra de afaceri de 1.852.391 lei. Cam cat o gogoserie. La data licitatiei nu se putea lauda nici macar cu atat, firma incheind anul financiar 2005 in pierdere, dupa ce, in 2004, intreprinzatorii din Onesti castigasera doar 1.400 lei. Curios este si obiectul de activitate al firmei care urmeaza sa administreze un parc industrial: comertul cu ridicata al zaharului, ciocolatei si produselor zaharoase. Primarul din Buhusi, Ionel Turcea, sustine ca nici el nu stie prea multe despre societatea care va „impulsiona“ economia orasului, insa e sigur de reusita, mai ales ca in spatele acesteia se afla investitori italieni. „Firma are ca obiect de activitate comertul... are de toate. Si s-a mutat in Buhusi. A fost una din conditii sa-si mute sediul aici in oras. Ei au relatii cu italienii.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.