Kiev - Ianukovici poate pierde alegerile dupa modelul PSD   Presa ucraineana a scos la iveala informatii privind o convorbire dintre presedintele rus Vladimir Putin si premierul de la Kiev, Victor Ianukovici, unde favorurile politice se impl
Kiev - Ianukovici poate pierde alegerile dupa modelul PSD   Presa ucraineana a scos la iveala informatii privind o convorbire dintre presedintele rus Vladimir Putin si premierul de la Kiev, Victor Ianukovici, unde favorurile politice se impletesc cu cele economice.   Doua site-uri ucrainiene au postat pe internet transcrierea unei convorbiri dintre presedintele Rusiei, Vladimir Putin, si premierul ucrainean, Victor Ianukovici, unde "tarul" de la Kremlin il roaga pe seful guvernului de la Kiev sa aiba grija de companiile energetice rusesti, promitand in schimb sa mentina la putere guvernul socialist si dupa alegerile legislative ce vor avea loc pe 30 septembrie. Ambele site-uri de internet sutin ca dispun de inregistrarea audio si video a dialogului, informeaza Hot News. Se pare ca discutia dintre cei doi a avut loc in cadrul salonului de aviatie de la Moscova, in perioada 21-26 august 2007.   PUTIN, ANTI-NATO. Conform stenogramelor, Putin i-a cerut lui Ianukovici ca Partidul Regiunilor sa adopte un discurs mai agresiv la adresa NATO si unul favorabil limbii ruse. "Lucram la aceste chestiuni", i-ar fi raspuns Ianukovici. Mai mult, premierul ucrainean cunoscut pentru tonul sau anti-occidental i-a declarat lui Putin ca aproba ideea Kremlinului in privinta crearii unei "Uniuni a Statelor Slave", idee adoptata de Moscova ca un plan B la fostul proiect de creare a unui spatiu economic unic care sa includa majoritatea statelor din fosta URSS.  Ianukovici i s-a plans lui Putin ca ar putea pierde scrutinul legislativ din 30 septembrie si implicit puterea, insa presedintele rus a parut ca este sigur de victoria formatiunii politice pro-ruse, Partidul Regiunilor, condus chiar de actualul premier. "Cred, Viktor Fiodorovici, ca in aceasta problema nu vor exista schimbari. Cred ca guvernul Ianukovici va continua sa lucreze si pe viitor", i-a transmis sigur pe el presedintele rus. Aceste informatii apar cu doar cateva zile inainte ca Partidul Regiunilor sa initieze un referendum privind aderarea la NATO si statutul limbii ruse, adica exact problemele care il interesau cel mai mult pe Vladimir Putin.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.