Societatea Romana de Radiodifuziune doreste majorarea taxei radio cu un leu pe luna, revenirea la taxa obligatorie si suplimentarea veniturilor proprii cu sume de la alte institutii de stat, potrivit unei scrisori remise Mediafax de Maria Toghina, p
Societatea Romana de Radiodifuziune doreste majorarea taxei radio cu un leu pe luna, revenirea la taxa obligatorie si suplimentarea veniturilor proprii cu sume de la alte institutii de stat, potrivit unei scrisori remise Mediafax de Maria Toghina, presedintele-director general al SRR.

Societatea Romana de Radiodifuziune (SRR) vrea sa majoreze taxa radio cu un leu pe gospodarie si sa se revina la taxa obligatorie. Potrivit Mariei Toghina, printre posibilele solutii identificate de managementul SRR si propuse pentru gestionarea situatiei financiare, se afla majorarea taxei pe serviciul public de radio cu un leu pe luna, pentru fiecare gospodarie, suplimentarea veniturilor proprii cu sume provenite din profitul unor institutii de stat, cum ar fi Banca Nationala a Romaniei (BNR), Loteria Romana sau C.E.C, si revenirea la taxa obligatorie.

Potrivit scrisorii remise de SRR, scaderea resurselor financiare ale Radioului Public se datoreaza unor cauze independente de activitatea institutiei, cum ar fi: neindexarea, in ultimii trei ani, a valorii taxei radio, in conditiile unei inflatii cumulate de 44%, modificare a Legii nr.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.