Atunci cand Natasei Aliyeva i s-a spus sa duca un suc de portocale in apartamentul prezidential al Hotelului Minsk (care costa aproape o mie de euro pe noapte) unde era cazat seicul Saeed bin Maktoum al Maktoum, nu avea idee ca viata sa se va schimba
Atunci cand Natasei Aliyeva i s-a spus sa duca un suc de portocale in apartamentul prezidential al Hotelului Minsk (care costa aproape o mie de euro pe noapte) unde era cazat seicul Saeed bin Maktoum al Maktoum, nu avea idee ca viata sa se va schimba pentru totdeauna.
Printul de 30 de ani este fiul fostului conducator al Dubai-ului si are o avere de peste 16 miliarde de euro. Familia sa, care detine proprietati uluitoare, este o forta recunoscuta in Dubai, renumita, printre altele, pentru cursele de cai pe care le organizeaza, noteaza presa britanica. De asemenea, familia Maktoum este un element cheie in cursele de Formula 1, facand parte din creatorii acestei competitii.
Cand era adolescent, printul s-a intalnit cu Regina Angliei, aceasta inmanandu-i un trofeu dupa ce calul sau, Lammtarra, a castigat la Ascot in 1995. Musulman devotat, Saeed este un tata fericit, are patru baieti si o fiica. El se afla la Minsk, dupa cum avea sa afle Natasa, pentru a participa la o vanatoare.
Dupa doar cateva ore de cand a cunoscut-o pe tanara ospatarita, printul a descoperit cu placere ca tatal acesteia este si el musulman. Indragostit nebuneste de tanara, printul si-a amanat de doua ori plecarea, dupa care, avand permisiunea parintilor Natasei, s-a casatorit cu ea, la data de 27 august, la mai putin de o luna dupa ce se cunoscusera. Acum, Natasa si sora ei de 25 de ani, Galina si-au parasit orasul natal si calatoresc cu printul.
Cei doi proaspat insuratei comunica in engleza, dar pentru ca Natasa nu stie prea bine aceasta limba, sora ei Galina, este "traducatorul familiei".
Cand vor ajunge in Cipru, Natasa se va intalni si cu prima sotie a printului, cu care a comunicat pana acum la telefon. Viata Natasei s-a schimbat complet. Chestionata de reporteri, saptamana trecuta, ea nu a dorit sa declare nimic, spunand doar ca "Nu pot spune nimic fara voia sotului meu. Lui Saeed nu-i place publicitatea. Tot ce va pot spune este ca viata mea s-a dovedit a fi o poveste cu zane". Totusi, ea a marturisit prietenilor ei ca "imi iubesc foarte mult sotul si nu ma mai pot gandi la nimic altceva".
Mama Natasei, Lilia, care are 52 de ani, este mai mult decat extaziata. Ea locuieste intr-un mic apartament dintr-un bloc din umilul oras Smolevichi, unde are grija si de mama sa, care are 88 de ani. Acolo a crescut si Natasa. Singurul lucru care o supara pe Lilia este distanta mare la care va fi de fiica sa. "Vad ca fiica mea e fericita, la fel ca si ginerele meu. Asta e tot ce conteaza. E un baiat sincer, onest, inteligent si cu o educatie aleasa. Averea lui nu ma intereseaza. Nu sunt genul de femeie care sa-si vanda copilul. Si cred ca nici Natasei nu-i pasa de banii sotului ei, sunt sigura ca s-a indragostit de el, nu de banii lui", a declarat Lilia. Atunci cand Natasa si Galina erau copii, familia lor era atat de saraca incat mama lor obisnuia sa calatoreasca aproape 800 de kilometri, pana la o piata din Moscova, de unde cumpara haine chinezesti ieftine, pe care le revindea apoi pe piata neagra, obtinand un mic profit.
Cand Natasa a absolvit, isi aminteste un fost profesor, familia sa s-a straduit foarte mult sa-i cumpere o haina si sa plateasca pentru petrecerea de absolvire.
Profesoara Nina Shakhnut, de 59 de ani, a declarat ca fosta sa eleva nu era numai frumoasa ci "avea un caracter foarte special. Era intodeauna un lider si a fost sefa de clasa timp de doi ani. Mama sa avea foarte multa grija de ea. Natasa avea o alura aristocratica si charm. Imi dau seama ce a vazut printul la ea". Cu toate acestea, lumea se intreaba ce au totusi in comun cei doi.
Galina a mai povestit prietenilor ca sora sa era tematoare de rapiditatea cu care s-au petrecut lucrurile: "printul i-a cerut surorii mele sa treaca la Islam, si, desi initial ea a refuzat, a fost convinsa in final". Cumnata printului a mai dezvaluit ca printul s-a dus cu o suita de 20 de persoane, inclusiv bodyguarzi si un bucatar, sa o ceara pe Natasa de sotie mamei sale. "A intrebat-o pe mama daca este de acord cu casatoria lor, iar mama a stat ceva vreme pe ganduri. Era foarte necajita de faptul ca fiica sa va pleca atat de departe, intr-o lume cu totul straina, unde poligamia este acceptata. Insa pana la urma, dupa mai multe discutii, a acceptat" a mai povestit Galina. Insa tatal fetelor, Aliyev, a fost incantat de mariajul fiicei sale si nu este de parere ca aceasta va avea probleme de adaptare: "Nu cred ca Natasa va fi nefericita. Nu mai este ca in trecut acum, ea nu va trebui sa sufere din cauza celeilalte sotii. Isi va continua educatia si sunt sigur ca ne va vizita des. Nu multe tinere au sansa ei".
La randul ei, Galina este sigura ca cei doi se iubesc foarte mult. "Prima sotie a lui Saeed este bucuroasa si-i spune Natasei <<sora>>. Cele doua abia asteapta sa se vada. Printul a povestit ca nu s-a asteptat niciodata sa aiba doua sotii, dar asa a fost sa fie". Ca o coincidenta, la sosirea sa in Minsk, si inainte sa se intalneasca cu Natasa, printul a fost intrebat de jurnalistii locali daca ii plac fetele din Belarus. "Frumusetea nu este importanta pentru mine. Imi pasa mai mult de cum este o femeie in interior" a declarat el. Intrebat ulterior, dupa casatorie, daca va ajunge conducator ca tatal sau iar Natasa va deveni una dintre primele doamne, Saeed a raspuns ca "nu stiu daca voi ajunge conducator. Este important? Banii si puterea vin si pleaca. Credinta este singurul lucru care ramane pentru totdeauna".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.