Patronii grupurilor europene de automobile au decis sa se uneasca pentru combaterea proiectului Uniunii Europene de reducere a emisiilor de CO2 pana in 2012, a declarat  Wendelin Wiedeking, patronul de la Porsche, in editia de luni a cotid
Patronii grupurilor europene de automobile au decis sa se uneasca pentru combaterea proiectului Uniunii Europene de reducere a emisiilor de CO2 pana in 2012, a declarat  Wendelin Wiedeking, patronul de la Porsche, in editia de luni a cotidianului german Handelsblatt.  Intentia constructorilor de automobile vine cu doar trei zile inaintea deschiderii salonului de automobile de la Frankfurt.

MOTIVATIE. Pentru Windeking, proiectul de reducere la 120 de grame pe kilometru, fata de circa 160 in prezent, a emisiilor de gaze provenite de la masinile noi in urmatorii cinci ani este ''total naiv''. Omologul sau, Christian Streiff, patronul constructorului francez Peugeot, considera planul ca fiind ''total nerealist''. Cele doua grupuri au decis sa faca front comun si sa adopte o atitudine ferma fata de UE. ''Am cazut de acord asupra bazelor unei reglementari in cadrul ACEA '' /asociatie a constructorilor europeni/, a adaugat Matthias Wissman, presedintele asociatiei constructorilor germani VDA. Constructorii europeni de automobile nu au reusit sa convina detaliile actiunii lor. AFP mentioneaza ca UE ii ameninta pe constructorii de automobile cu sanctiuni financiare daca nu se conformeaza noilor reglementari, care sunt criticate de multi constructori, inclusiv DaimlerChrysler. Comisia Europeana doreste sa-si prezinte proiectul cel tarziu in primul semestru al anului 2008.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.