Liderul democrat, Emil Boc, a declarat ca PD nu are ce sa negocieze cu PSD si ca motiunea de cenzura anuntata de social-democrati fie nu va fi depusa, fie nu va fi votata chiar de parlamentarii social-democrati.

"Ceea ce se intampla astaz
Liderul democrat, Emil Boc, a declarat ca PD nu are ce sa negocieze cu PSD si ca motiunea de cenzura anuntata de social-democrati fie nu va fi depusa, fie nu va fi votata chiar de parlamentarii social-democrati.

"Ceea ce se intampla astazi in PSD confirma teza noastra ca asistam la santaj public intre PSD si PNL pentru bani si pozitii politice", a sustinut Emil Boc. Presedintele PD a precizat ca PSD este incapabil sa isi definitiveze promisiunea de a depune motiunea de cenzura. "Punctul nostru de vedere ramane constant: fie motiunea nu va fi depusa niciodata, fie nu va fi votata de parlamentarii PSD", a spus Boc. El a catalogat demersul anuntat de PSD drept "un simplu joc de imagine" si "o petarda politica".

Pe de alta parte, el a completat ca, daca PSD va depune motiunea de cenzura, PD o va" trata cu seriozitate". Intrebat daca PD a primit invitatia PSD pentru negocieri in privinta motiunii de cenzura, Boc a raspuns: "Nu, nu avem ce negocia cu colegii de la PSD".

"Suntem un partid serios, nu ne coordonam dupa discutiile care au loc pe holurile Parlamentului sau in alte structuri non-conventionale. Forul de conducere al PD este BPN si aici se iau deciziile sau se mandateaza persoane. Nu am mandatat si nu am avut discutii pe marginea unui asemenea subiect, care sa vizeze vreo invitatie de la PSD. Nu avem ce discuta cu dansii", a completat liderul PD.

Presedintele PSD Mircea Geoana a declarat dupa sedinta Biroului Permanent National, ca motiunea de cenzura va fi depusa in cursul saptamanii viitoare, cand vor fi stranse si semnaturile de sustinere necesare, pentru a nu se suprapune cu momentul "sensibil" al alegerii noului Patriarh.

Geoana a precizat ca motiunea de cenzura va fi depusa la Parlament dupa ce textul acesteia va fi discutat in cadrul Comitetului Executiv National, care urmeaza sa aiba loc saptamana viitoare, marti.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.