Presedintele bancii centrale din Polonia, Slawomir Skrzypek, a declarat ca Polonia ar putea adopta moneda unica europeana cel mai devreme in 2012, relateaza Budapest Business Journal, citand presa din Varsovia. "Atingerea obiectivelor Tratatului de l
Presedintele bancii centrale din Polonia, Slawomir Skrzypek, a declarat ca Polonia ar putea adopta moneda unica europeana cel mai devreme in 2012, relateaza Budapest Business Journal, citand presa din Varsovia. "Atingerea obiectivelor Tratatului de la Maastricht va crea un moment potrivit pentru decizia legata de aderarea la zona euro", a declarat Skrzypek. Responsabilul polonez a precizat apoi ca, daca se iau in considerare aceste probleme, cea mai apropiata data pentru aderarea la zona euro poate fi anul 2012, relateaza BBJ. Primul-ministru adjunct al Poloniei, Zyta Gilowska a declarat miercuri ca Polonia va reusi sa indeplineasca criteriile stabilite prin Tratatul de la Maastricht in anul 2009, urmand apoi a anunta disponibilitatea statului polonez de a negocia adoptarea monedei unice europene, informeaza NewsIn.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.