Romanii din Valea Timocului s-ar putea adresa direct unui parlamentar european roman. Vicepresedintele grupului PPE din Legislativul european, Marian Jean Marinescu, a facut o vizita in zona pentru a se informa asupra conditiilor de deschidere a unui
Romanii din Valea Timocului s-ar putea adresa direct unui parlamentar european roman. Vicepresedintele grupului PPE din Legislativul european, Marian Jean Marinescu, a facut o vizita in zona pentru a se informa asupra conditiilor de deschidere a unui cabinet parlamentar european.

SPRIJIN. Cunoasterea exacta a situatiei romanilor din aceasta zona a Serbiei, posibilitatile de utilizare a limbii romane si de pastrare a traditiilor culturale sunt principalele informatii pe care europarlamentarul a dorit sa le cunoasca "pe teren". Un cabinet parlamentar european infiintat in Valea Timocului ar face legatura intre Romania si romnii din zona, principalul scop find de pastrare a identitatii culturale.

Marinescu a avut intalniri cu presedintele Partidului Democrat al Romanilor din Serbia, Predrag Balasevici, cu presedintele  Consiliului National al Minoritatilor Nationale Romane, Jivoslav Lazici, cu presedintele Federatiei Romanilor din Serbia, Dusan Parvulovici si cu alti reprezentanti ai comunitatii si bisericii.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.