Cuplul McCann, devenit suspect in disparitia fiicei sale, Madeleine, ar putea reveni curind in Peninsula Iberica, pentru o intilnire cu procurorul regional.Sotii McCann au plecat spre aeroport
cu masina inchiriata, in care politia spune
ca a gasit singele micutei Madeleine Kate si Gerry McCann, parintii fetitei britanice disparute in Portugalia in urma cu 4 luni, s-au intors ieri acasa. Ei au parasit localitatea portugheza Praia da Luz la doar 48 de ore dupa ce politia i-a nominalizat drept suspecti in cazul disparitiei fiicei lor. Initial, cuplul intentiona sa ramina in Peninsula Iberica pentru a-si demonstra nevinovatia. Au decis sa se intoarca insa in Anglia, Ąde dragul celor doi copii gemeni pe care ii au", Sean si Amelie. Micutii abia au implinit virsta de doi ani. Fetita cea mare a sotilor McCann, Madeleine (in virsta de 4 ani), a disparut din locuinta de vacanta a familiei, pe 3 mai. De atunci nu se mai stie nimic despre ea. Politia din Praia da Luz a organizat o ancheta ampla in acest caz, iar investigatia a fost mereu sub lumina reflectoarelor. Parintii copilei disparute au demarat o campanie mediatica impresionanta, in incercarea de a o gasi. Fara rezultate insa.

Vineri, politia portugheza a anuntat ca Gerry si Kate McCann sint considerati suspecti in disparitia micutei Madeleine. Anchetatorii cred ca cei doi britanici si-au ucis accidental fiica, cu o supradoza de tranchilizante, iar apoi i-au ascuns cadavrul. Ipoteza destul de putin plauzibila avind in vedere ca cei doi soti, ambii in virsta de 39 de ani, sint de profesie medici. Investigatorii spun ca au gasit urme de singe in masina inchiriata a familiei McCann, iar testele ADN au demonstrat ca singele apartine copilei disparute. De asemenea, un ciine dresat a depistat miros de cadavru pe hainele lui Gerry McCann.

Cei doi suspecti neaga vehement acuzatiile ce li se aduc. Ei sustin ca fiica lor a fost, cel mai probabil, rapita si mai spera inca sa o gaseasca in viata. Kate si Gerry au acuzat politia portugheza ca incearca sa-i scoata tapi ispasitori pentru disparitia micutei Madeleine, ca sa-si mascheze astfel incompetenta. Ei sustin ca singele din masina nu poate fi al fiicei lor, deoarece autoturismul a fost inchiriat la 25 de zile dupa disparitia fetei. De asemenea, legistii englezi spun ca mirosul de cadvru este extrem de greu de depistat dupa o anumita perioada de timp, chiar si pentru un ciine special antrenat.

Cu doua zile inainte de a parasi Portugalia, cei doi soti au fost interogati de politie, separat. Potrivit apropiatilor familiei, anchetatorii i-au tinut peste 10 ore la interogatoriu, fara nici o pauza, si au folosit tactici agresive in incercarea de a-i determina sa-si recunoasca faptele. Totusi, ei nu au fost pusi oficial sub acuzare, iar autoritatile i-au lasat sa plece din tara, fara nici o restrictie. Odata ajunsi in Marea Britanie, sotii McCann vor cere ajutorul ministrului de Externe, David Miliband, pentru a-si demonstra nevinovatia si pentru a-si recupera fiica disparuta.

Potrivit unor ziare engleze, Kate si Gerry s-ar putea intoarce in Portugalia, in aceasta saptamina, pentru un interogatoriu cu procurorul din regiunea Portimao.