Adrian Mutu a declarat ca Romania a facut un pas important spre calificare. "Acest meci era foarte important pentru a arata ca echipa este omogena si stie sa joace. Cred ca am jucat bine, chiar daca in prima repriza am avut ceva dificultati si ei au
Adrian Mutu a declarat ca Romania a facut un pas important spre calificare. "Acest meci era foarte important pentru a arata ca echipa este omogena si stie sa joace. Cred ca am jucat bine, chiar daca in prima repriza am avut ceva dificultati si ei au dat gol. Ei au jucat bine in prima jumatate de ora, erau foarte agresivi, cum ne asteptam, dar noi am fost mai bine pregatiti fizic si ei au scazut ritmul. Ma bucur ca am inscris si ma bucur si pentru Dica", a spus Mutu. "Cred ca, daca vom continua asa, putem incheia pe primul loc. Cred ca Romania joaca asa cum nu a mai facut-o demult, paseaza, da goluri aproape la fiecare meci", a mai spus "Briliantul". "Meciul cu Olanda va fi decisiv. Eu le-am facut pe toate acum, sunt intr-o forma buna, marchez, ajut echipa. Lumea si-a schimbat in bine atitudinea fata de echipa nationala. Avem rezultate, si chiar daca nu castigam, lumea simte ca dam totul pe teren. Cu Olanda trebuie sa jucam mai bine. Olanda nu e Belarus, n-o sa ne dea atatea spatii", a adaugat Mutu.
Dica: "Punctele conteaza"
Celalalt marcator de la Minsk a declarat ca nu si-a propus sa devina golgeterul echipei nationale. "Nu mi-am propus sa devin golgeter. N-am loc nici de Mutu, dar e bine pentru el ca a reusit sa marcheze cele doua goluri. Important este sa castigam cele trei puncte, mai putin conteaza cine marcheaza. A fost o victorie muncita, satisfactia este si mai mare ca am si marcat. Si la incalzire vorbeam cu Adi ca reusim sa marcam", a spus Dica. "Belarus ne-a pus probleme, dar am reusit sa trecem peste acele momente mai grele, am marcat si am reusit sa castigam. Au avut momente cand au dominat, probabil ca noi la 2-1 ii asteptam, voiam sa-i prindem pe contraatac si de aceea am acceptat dominrea lor. Sunt o echipa buna, au cativa jucatori valorosi", a mai spus Dica, stelistul dedicand golul sotiei si fiului, dar si tatalui sau, care a decedat in primavara. Si portarul Bogdan Lobont spera ca Romania sa obtina "mult-dorita" calificare la Euro 2008: "Ne dorim mai mult ca niciodata sa ne calificam. Mai avem mult de munca. Sper ca la final sa obtinem calificarea mult-dorita". Petre Marin a precizat ca Romania este favorita la calificare: "Cele trei puncte au fost importante, ne-am dorit victoria, sunt multumit. Putem spune ca suntem favoriti la calificare, mai avem o partida importanta cu Olanda si speram sa castigam si acel meci". Dorin Goian a declarat ca Romania este foarte aproape de o calificare la Euro 2008: "Este important ca suntem liderii grupei, era un meci important si am vrut sa-l castigam. Cred ca suntem cel mai aproape de calificare. Trebuie totusi sa ramanem cu picioarele pe pamant, pentru ca suntem aproape, dar ar fi pacat sa dam cu piciorul la o astfel de sansa".
Chivu: "Ne-am maturizat"
Capitanul Nationalei a mentionat ca si el si coechipierii sai se asteptau la un meci greu in Belarus. "Este o echipa tanara, cu un antrenor nou, isi doresc sa-si formeze o echipa pentru viitoarea campanie de calificare. Stiam ca sunt agresivi, puternici, destul de tehnici si ca ne vor pune probleme. Dar am stiut sa ne daruim, sa ne sacrificam si sa castigam", a spus Chivu, care a mentionat ca Mutu este un jucator care "intotdeauna isi demonstreaza clasa, care isi pune amprenta asupra victoriilor nationalei la fiecare meci". Chivu a dedicat victoria suporterilor si a subliniat ca spera ca Romania sa nu depinda decat de ea pana la finalul campaniei de calificare la Euro-2008. "Ne-am maturizat si suntem constienti ca meciurile care conteaza probabil nu sunt cele directe cu contracandidatele, ci cele cu asa-zisele echipe medii, ca sa nu le zic mici. Ne asteapta un meci cu o contracandidata in octombrie, la Constanta", a precizat Chivu, facand referire la intalnirea cu Olanda. (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.