"U" CRAIOVA - Mare-i gradina Primariei din Cetatea Banilor! Primarul Craiovei, Antonie Solomon, a dat o grea lovitura clubului "U" Craiova percepandu-i un impozit de aproximativ 17 miliarde de lei vechi pentru ca a folosit Stadionul "Ion Oblemen
"U" CRAIOVA - Mare-i gradina Primariei din Cetatea Banilor! Primarul Craiovei, Antonie Solomon, a dat o grea lovitura clubului "U" Craiova percepandu-i un impozit de aproximativ 17 miliarde de lei vechi pentru ca a folosit Stadionul "Ion Oblemenco", intre anii 2005-2007.  "Fii partas la obstea noastra, o singura punga fi-va pentru toti", spune Solomon pilduitorul, fiul lui David, in Cartea intelepciunii. Se pare ca, un urmas al sau din zilele noastre, vrea sa puna in aplicare versetul, dar punga sa fie numai pentru el. NEBUNIE. Directia de Taxe si Impozite a Primariei Craiova solicita pentru perioada 2005-2007 un impozit pe cladirile si terenul din complexul "Ion Oblemenco" de 16,2 miliarde de lei vechi, iar conducerea Stiintei a facut o contestatie pentru anularea acestor datorii, insa a fost respinsa de primarul Antonie Solomon. "Am crezut ca este o gluma. Dupa doi ani de investitii masive la Universitatea Craiova ei imi arunca in spate niste impozite incredibile. Daca va spun ca un WC este evaluat la 90 de miliarde de lei vechi nu stiu ce ati zice. Tot timpul Solomon este ghidat de un ziar local si de Rodion Camataru, dovada ca parcela pe care se afla statuia lui Oblemenco ii apartine fostului atacant al Craiovei Maxima. Desi am fost felicitat si de Mircea Sandu si de Mitica Dragomir pentru investitiile facute, acestia declarand ca ar trebui sa-mi concesioneze terenul pe 50 de ani, Primaria mi-a respins concesionarea pe 15 ani. Imi dau cuvantul de onoare ca daca Solomon mai ramane primar si dupa 2008, eu plec din Craiova cu echipa, apropiatii si toata familia. S-a pus sechestru pe unele dintre bunurile clubului si s-a incercat si trecerea la executarea silita. In toate orasele, primariile investesc, numai la Craiova se pun bete in roate", a spus finantatorul Stiintei, Adrian Mititelu, intr-o conferinta de presa adaugand ca a investit in modernizarea arenei cateva milioane de euro.   Uimit Managerul general al Universitatii, Ilie Balaci, considera ca datoria de aproximativ 550.000 de euro ar trebui investita in terenuri de fotbal nu catre Primarie. "Eu vin cu o intrebare. WC-ul de 90 de miliarde de lei poate fi folosit? Cei de la primarie stiu cum arata stadionul? Daca nu era Mititelu, noi mai aveam echipa de fotbal? Am avut Oltcit, locomotive, avioane si toate s-au dus. De ce sa platim un asemenea impozit, cand de acesti bani am putea construi o gramada de terenuri?", a spus Balaci.   Aberatie Viceprimarul Craiovei, Gheorghe Nedelescu, a comentat si el decizia, nefiind de acord cu masurile luate. "Avem un investitor privat si noi in loc sa-l ajutam ii luam banii. E o aberatie. Nu sunt in relatii bune cu Mititelu de cativa ani, dar il felicit pentru ce a putut sa faca la stadion. Probabil daca ar fi fost altul in locul lui, primea si bani, si concesionare si orice si-ar fi dorit", a declarat Nedelescu.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.