O simbata perfecta. Pauza in Liga lui Mitica si daruri multe de la Nationala. Calificarea la Euro a intrat pe ultima turnanta!

Stiti care dintre goluri m-a incintat cel mai mult simbata seara? Cel prin care olandezul Snijder deschidea
O simbata perfecta. Pauza in Liga lui Mitica si daruri multe de la Nationala. Calificarea la Euro a intrat pe ultima turnanta!

Stiti care dintre goluri m-a incintat cel mai mult simbata seara? Cel prin care olandezul Snijder deschidea scorul contra Bulgariei. Abia atunci s-a asezat tihna peste rezultatul rotund precum lobul liftat cu capul al lui Dica, din meciul cu bielorusii. Sintem la cinci puncte in fata bulgarilor si nu cred ca la final vom mai zari vreo ceafa groasa in fata noastra. Olanda nu mai pare atit de inspaimintatoare, iar un egal la Constanta ar fi aproape un pact diplomatic. Hai sa ne gindim totusi doar la sefia grupei si la avantajele pe care ni le-ar aduce sortii din aceasta postura. Mutu a facut din nou un meci exceptional. Stau sa ma gindesc daca cel mai important moment din istoria recenta a fotbalului romanesc nu il constituie cumva casatoria florentinului. Maturizarea din viata privata a fost urmata firesc de cea fotbalistica. La Minsk, Mutu a jucat pentru echipa chiar si atunci cind a preferat sa finalizeze, pentru ca de fiecare data cind a tras spre poarta nu avea vreo alta alegere mai buna de facut! Cind a scapat singur cu Hamutovski am avut, pentru prima oara de cind ma uit la meciurile nationalei, siguranta ca un fotbalist roman nu va rata dintr-o pozitie clara.

Paradoxal, tocmai acum a ratat, dar sentimentul de certitudine pe care-l ofera Mutu-cel-de-astazi, in jocul nationalei, persista. Lobont are si el un mare merit: cunoaste profund geometrie in spatiu si calculeaza ca nimeni altul intersectia traiectoriilor. Am scris ca nimeni altul? Am gresit: l-am uitat pe Dorinel! Laser, frate! Lumina precisa la fiecare atingere de balon. In cincisprezece minute cit a jucat antrenorul la zi al liderului campionatului nostru a adus o dezinvoltura uitata parca de pe vremea Generatiei de Aur. Sigur ca, mai ales in aparare, exista inca destule inexactitati. Incepind cu Chivu si cu interventiile sale hazardate, care aduc lovituri din preajma careului nostru, continuind cu filtrul inecat Ov. Petre si sfirsind cu bijbiiala de pe flancul drept, unde Piturca plateste inca tribut tineretii sale de antrenor cu minisolutia Florentin Petre. Accidentarea lui Contra, exorcizarea continua a lui Ogararu plus supralicitarea bravului Banel fac din partea dreapta calciiul lui Ahile al primei reprezentative, dar trebuie sa-i intelegem pina si capriciile taciturnului de pe banca noastra. Din moment ce sintem atit de aproape sa trecem puntea, oleaca de dragoste merita si Satana!


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.