Autoritatile din Londra vor sa introduca noi reglementari prin care sa-i oblige pe imigranti sa invete limba engleza.Premierul Gordon Brown,
gata sa impuna noi conditii
muncitorilor straini Imigrantii care vor sa se stabileasca in Marea Britanie vor fi nevoiti sa invete limba engleza inainte de a patrunde in tara. Potrivit „Sunday Telegraph", premierul Gordon Brown va anunta o serie de masuri, prin care, muncitorii din afara Uniunii Europene vor fi supusi unui test de limba engleza inainte de a fi acceptati in Regatul Unit. Aceasta conditie va reduce numarul imigrantilor sositi in Marea Britanie cu 35.000 pe an. „Cei care ne inteleg traditiile si fac parte din cultura noastra sint bine veniti in Regatul Unit. Ei trebuie sa se integreze in societate, sa invete limba engleza si sa o foloseasca", a declarat Jacqui Smith, ministrul de Interne de la Londra.

Noile masuri se vor aplica imigrantilor care vor sa se stabileasca definitiv in Anglia. Exista doua categorii de muncitori care au aceasta posibilitate - muncitorii cu calificare superioara si cei cu calificare medie. Imigrantii cu calificare superioara au deja obligatia de a invata limba engleza inainte de a veni in Regat. Autoritatile vor sa extinda aceasta obligativitate si pentru muncitorii cu calificare medie. Ei trebuie sa treaca un test de limba engleza sau sa demonstreze, printr-o diploma, ca au absolvit un curs de limba engleza, recunoscut international. Altfel, accesul lor pe piata din Marea Britanie ar putea fi blocat.

Exista si o a treia categorie de imigranti - muncitorii fara pregatire (cum ar fi culegatorii de fructe). Acestia nu au voie sa se stabileasca definitiv in Marea Britanie, motiv pentru care autoritatile nu le cer sa stapineasca limba engleza. Gordon Brown a declarat insa ca regula ar putea fi revizuita si in acest caz.

Anuntul oficial privind noile reglementari din domeniul imigratiei va fi facut saptamina viitoare, la Congresul Sindicatelor britanice.