Mai mult de jumatate dintre romani (57%) considera ca actualul Guvern ar trebui lasat sa isi incheie mandatul, releva un sondaj INSOMAR realizat in perioada 29 august- 4 septembrie. Potrivit cercetarii, alegerile anticipate nu sunt vazute cu ochi
Mai mult de jumatate dintre romani (57%) considera ca actualul Guvern ar trebui lasat sa isi incheie mandatul, releva un sondaj INSOMAR realizat in perioada 29 august- 4 septembrie. Potrivit cercetarii, alegerile anticipate nu sunt vazute cu ochi buni de romani, numai 14% dintre repondenti considerand oportuna organizarea lor. In cazul formarii unui nou guvern, 14% dintre subiecti il vad format in jurul PD, in timp ce, pentru un executiv PSD, dar si pentru unul independent, se pronunta cate 7%. Un guvern format de PNL este preferat de doar 3% dintre cei chestionati.
PD 41%, PSD 18%, PNL 12%
Cercetarea INSOMAR indica faptul ca, daca duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, 41% dintre romani ar vota cu PD. Democratii sunt urmati de PSD, care ar primi 18% din sufragii, PNL - 12% , PNG - 9%, in timp ce PRM si PLD ar obtine cate 5%. Sub pragul electoral se situeaza UDMR cu patru procente, PC cu doua, PIN si PNTCD cu cate 1%
Tariceanu a crescut cu 7%
Potrivit studiului, Traian Basescu se mentine in topul increderii in politicieni cu 54%. Seful statului este urmat de Theodor Stolojan - 33% si George Becali - 32%, ambii in crestere cu cate cinci procente fata de luna iunie. Al patrulea in top, Emil Boc este cotat cu 28%, Mircea Geoana cu 22%, iar Calin Popescu Tariceanu cu 21%, in crestere cu sapte procente fata de luna iunie. Adrian Nastase beneficiaza de increderea a 15% dintre repondenti, fiind urmat de Corneliu Vadim Tudor si Cozmin Gusa cu cate 13 procente, Dan Voiculescu - 9% si Marko Bela - 8% (vezi fig 2). Studiul a fost realizat pe un esantion de 1197 de persoane, reprezentativ pentru populatia Romaniei cu varsta de peste 18 ani. Eroarea maxima admisa pentru rezultatele obtinute este de 2,8%. Beneficiarul sondajului este FSLI Petrom.
Romanii sunt multumiti de presedinte
Romanii sunt, intr-o proportie de 59% multumiti si foarte multumiti de activitatea lui Traian Basescu, in calitate de presedinte al tarii, se arata intr-un sondaj INSOMAR dat ieri publicitatii. Conform aceluiasi sondaj, romanii sunt, in schimb, destul de nemultumiti si nemultumiti de activitatea actualului guvern, 72% dintre cei chestionati avand aceasta opinie. Aproximativ in aceeasi proportie, 73%, romanii se declara, conform sondajului INSOMAR, destul de nemultumiti si foarte nemultumiti de activitatea lui Calin Popescu-Tariceanu, in calitate de prim-ministru. Studiul a fost realizat in perioada 29 august - 4 septembrie a.c. Volumul esantionului a fost de 1197 de persoane, reprezentativ pentru populatia Romaniei cu varsta de peste 18 ani. Eroarea maxima admisa pentru rezultatele obtinute, garantata cu o probabilitate de 95%, este de 2,8%, precizeaza, in incheiere, INSOMAR. (R.I.P.)
Majorarea pensiilor, o decizie buna
Legea de majorare a pensiilor, in conditiile evolutiei economice si actualelor prioritati ale Romaniei, este considerata o decizie buna de 91% dintre cetateni, releva un sondaj INSOMAR dat ieri publicitatii. Principalul merit in promovarea legii de majorare a pensiilor il are, conform sondajului, Parlamentul Romaniei (23%). In proportie de 21%, si Guvernul este indicat ca avand principalul merit in acest sens. Traian Basescu si Calin Popescu-Tariceanu sunt vazuti ca avand un merit egal in promovarea acestei legi: fiecare este creditat cu 17%. Conform aceluiasi sondaj, PSD este vazut ca avand principalul merit in promovarea legii pensiilor de 13% dintre cei chestionati, iar PNL de 6%. Studiul a fost realizat in perioada 29 august - 4 septembrie a.c. Volumul esantionului a fost de 1.197 de persoane, reprezentativ pentru populatia Romaniei cu varsta de peste 18 ani. Eroarea maxima admisa pentru rezultatele obtinute, garantata cu o probabilitate de 95%, este de 2,8%, precizeaza, in incheiere, INSOMAR. (R.I.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.