Patru medalii pentru Romania la cea de-a 40-a editie a Campionatelor Mondiale de gimnastica artistica, incheiate ieri dupa-amiaza, la Stuttgart. Din nefericire, nici la aceste intreceri sportivii nostri nu au putut sa cucereasca vreun titlu, trebuind
Patru medalii pentru Romania la cea de-a 40-a editie a Campionatelor Mondiale de gimnastica artistica, incheiate ieri dupa-amiaza, la Stuttgart. Din nefericire, nici la aceste intreceri sportivii nostri nu au putut sa cucereasca vreun titlu, trebuind sa se multumeasca cu trei locuri secunde si un bronz. Cea mai merituoasa a fost Steliana Nistor, care, dupa ce s-a urcat pe cea de-a treia treapta a podiumului de premiere cu echipa, a reusit sa-si mai adjudece vineri titlul de vicecampioana a lumii in concursul individual compus (cu un total de 60,625 puncte, dupa Shawn Johnson din SUA - 61,875 p), pentru ca ieri, in finala de la barna, sa mai puncteze cu un argint (15,900 p, la egalitate cu Li Shanshan din China), fiind devansata de americanca Anastasia Liukin (16,025 p). In competitia rezervata baietilor, ieri, Daniel Popescu (16,500 p) s-a aflat la doar 12 miimi de cel care avea sa devina lider la sarituri, polonezul Leszek Blanik (16,512 p).
Sa mai notam ca in concursul feminin de la individual compus, Sandra Izbasa s-a clasat a noua, acumuland 59,225 p. In prima reuniune a finalelor pe aparate programata sambata, Steliana Nistor a fost a sasea, la paralele (15,800 p). Ieri, la barna, Catalina Ponor, revenita in circuitul competitional, a treminat a patra (15,700 p), tripla campioana olimpica de la Atena acuzand imposibilitatea de a se concentra. Flavius Koczi a ocupat a saptea pozitie la sarituri, pentru ca Sandra Izbasa sa fie depunctata drastic la sol, chestiune reclamata, de altfel, de catre delegatia noastra, si a incheiat finala pe locul opt. Asadar, cu toate ca nu am mai strans un sac de medalii cum se intampla pe vremuri, se poate afirma ca FR Gimnastica si-a realizat obiectivul propus la aceste Mondiale si anume calificarea cu ambele team-uri la Jocurile Olimpice de la Beijing, iar faptul ca din echipa baietilor a lipsit liderul de necontestat, Marian Dragulescu, accidentat, iar la fete se simte inca schimbul de generatii, sunt argumente de netagaduit.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.