Liderul democrat, Emil Boc, a anuntat, luni, ca Biroul Permanent National a avizat candidaturile lui Stefan Pirpiliu si Cosmin Popp pentru functia de presedinte al Organizatiei de Tineret a PD, alegerile urmand sa aiba loc in 29 septembrie.

Deputatul PD Cosmin Popp are 26 de ani si este cel mai tanar parlamentar. El a intrat in Parlament in urma demisiei Adrianei Saftoiu. Stefan Pirpiliu este presedintele Organizatiei de Tineret PD Bucuresti. El este consilier in CGMB si are functia de presedinte al Comisiei de Transporturi din cadrul Consiliului General al Capitalei. Pirpiliu are 29 de ani.


Surse democrate au precizat, pentru Mediafax, ca pentru conducerea OTPD ar putea fi candidaturi in tandem, presedinte - presedinte executiv, dupa modelul inaugurat in anul 2005 de Emil Boc - Adriean Videanu, care au candidat la presedintia Partidului Democrat. Pentru functia de secretar general se pare ca va fi un candidat unic: Elena Basescu, fiica cea mica a presedintelui Romaniei. Sursele democrate au aratat ca deputatul Cosmin Popp va candida in tandem cu Nicolae Hodut, care este presedinte OTPD Bihor si consilier al vicepresedintelui Consiliului Judetean Bihor.

Stefan Pirpiliu va candida in tandem cu Ciprian Luca. Acesta este presedinte OTPD Arad si consilier al presedintelui Consiliului Judetean Arad, au mai spus sursele citate.

In prezent, presedintia interimara a OTPD este asigurata de Sorin Toader, fost consilier al trezorierului PD, deputatul Gheorghe Albu. El a fost, in perioada aprilie - noiembrie 2006, inspector-sef RAAPPS, sucursala Scrovistea.
Biroul Permanent si Colegiul Director ale Partidului Democrat au stabilit, in conformitate cu prevederile Statutului si Regulamentului de organizare, desfasurarea Conventiei Nationale si a Consiliului National de Coordonare ale Organizatiei de Tineret a PD.

In cadrul Conventiei Nationale a OTPD, care va avea loc pe 29 septembrie, vor fi alesi presedintele, presedintele executiv si presedintele Comisiei de disciplina.Consiliul National de Coordonare al OTPD, care va avea loc pe 30 septembrie, va desemna vicepresedintii, secretarii executivi si secretarul general. Candidaturile pentru alegerile din 29 septembrie vor fi depuse pana la 20 septembrie, iar pentru cele din 30 septembrie, pana la 16 septembrie 2007.