Deconectarea consumatorilor de la sistemul central de incalzire nu mai este permisa in absenta unei surse alternative de energie termica. Totodata, obtinerea unei autorizatii pentru montarea unei centrale termice in apartament devine aproape imposib
Deconectarea consumatorilor de la sistemul central de incalzire nu mai este permisa in absenta unei surse alternative de energie termica. Totodata, obtinerea unei autorizatii pentru montarea unei centrale termice in apartament devine aproape imposibila din cauza documentatiei stufoase si a aprobarilor care trebuie obtinute.

Incepand din acest an, debransarile de la reteaua centrala de energie termica vor fi stopate aproape in totalitate. Guvernul a reusit sa rezolve astfel problemele cu care se confruntau societatile de distributie a energiei termice, care inregistrau pierderi foarte mari din cauza numarului important de debransari. Problemele raman acum ale celor care preferau sa renunte la sistemul centralizat de incalzire, din cauza imposibilitatii achitarii facturilor la intretinere. Acestia nu vor mai avea cum sa solicite deconectarea individuala totala de la retea fara asigurarea incalzirii locuintei cu o sursa alternativa de producere a energiei termice. “Regulamentul cadru al serviciului public de alimentare cu energie termica, elaborat de Autoritatea Nationala de Reglementare pentru Serviciile Publice de Gospodarie Comunala, din acest an, stabileste noi conditii pentru deconectarea individuala. Acestea se adauga celor din Legea nr. 325/2006 a serviciului public de alimentare cu energie termica”, a afirmat Mihai Mereuta, presedintele Ligii Asociatiilor de Proprietari “Habitat”. Pentru deconectarea de la sistemul centralizat de incalzire, trebuie modificat contractul de furnizare al energiei termice, prin act aditional, la solicitarea reprezentantului legal al asociatiei de proprietari. Totodata, trebuie sa existe acceptul scris al proprietarilor spatiilor cu destinatie de locuinta, vecini de apartament, atat pe orizontala, cat si pe verticala. In acelasi timp, este necesar acordul scris al asociatiei de proprietari, exprimat prin hotararea Adunarii Generale, asupra intentiei de realizare a unui sistem individual de incalzire.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.