Grile noi la Romantica si The Money Channel: femeile il pot revedea iar pe JR Ewing, in timp ce sotii lor vor fi cu ochii pe „Ziua dura".

„Ziua dura", „Ziua utila" si „Seara Sintezelor" sint noile tronsoane din grila pregatita inca de azi de The Money Channel pentru oamenii activi din economie. „Grila este mai adaptata reactiilor publicului decit la 1 mai 2006, cind s-a nascut postul. E un pas in plus in ceea ce ne propunem: sa devenim «home-page-ul» informatiei de business din Romania", declara pentru Cotidianul Radu Soviani, director Stiri al postului.

Desfasurata in intervalul orar 7.00-16.00, „Ziua dura" va acoperi in emisiunile „Dimineata Leilor", „Opening Bell", „Money Talk", „Closing Bell" si „Brokerul Zilei" tot ce inseamna banci, bursa sau orice alt eveniment de business din timpul zilei. Incepind cu ora 16.00, timp de trei ore oamenii de business sint intimpinati de „Ziua utila". In prima ora vor fi disecate finantele personale, imobiliarele, bancile, asigurarile si micile investitii, in timp ce urmatoarele 60 de minute se axeaza pe amanunte aflate direct de la presedinti de companii, miscarile pe piata de top executive, oameni de afaceri si cartile lor sau implicarea sociala a companiilor. In fiecare vineri, aici vor fi prezentate informatii despre calatoriile de business si agenda principalelor reuniuni si conferinte internationale de afaceri. Ultimul tronson orar al „Zilei utile" este dedicat pietelor IT&C, auto, energie si imobiliare.

La „Seara Sintezelor", care se va intinde de la ora 19.00 si pina la miezul noptii, se vor analiza subiectele relevante ale zilei, de la business si pina la showbiz si sport. In acest interval orar vor fi difuzate jurnalul de business „Around the Clock", „The Money Show", in care se disputa principalul eveniment al zilei, si „Ringul", o emisiune neconventionala despre bursa si actorii ei.

Chiar daca alearga deocamdata singur pe nisa de business, Radu Soviani este constient ca Money Channel nu trebuie sa fie prins „cu garda jos" cind va aparea concurenta: „Resimt lipsa concurentei pe segmentul economic. Un dezavantaj in detinerea «monopolului» pietei tv de business este ca telespectatorii nu au cu cine sa compare. Mintile luminate ale viitoarei concurente stau, privesc si noteaza. Si vad ceea ce facem noi bine si ceea ce facem mai putin bine".

Dupa aproape un an si jumatate de la lansarea The Money Channel, principalul semnal pozitiv inregistrat de Radu Soviani este aparenta desprindere a economicului de politic: „Si e foarte bine asa. Fata de acum un an, avem romani mai cultivati. Economic".

De partea romantica a micului ecran se anunta filme de top, noi prezentatori, seriale in voga, celebrul „Dallas" sau talk-show-ul „Pe contre cu Ana Maria Prodan". Toate promise de televiziunea Romantica incepind cu 17 septembrie. Cunoscuta o data cu matinalul „Ca-n cana", controversata impresara sportiva Ana Maria Prodan va avea propriul sau show, „Pe contre", difuzat zilnic, de luni pina vineri, incepind cu ora 22.30.

Magnatii petrolului din Texas sint readusi pe micile ecranele romanesti de Romantica. JR, Bobby and co. isi vor disputa zi de zi puterea incepind cu ora 19.00. Spuma sud-americana nu va lipsi nici ea din noua grila Romantica: o noua telenovela, „Femei fara prejudecati", este o transpunere in versiune latino a serialului „Sex and the City".

La mijlocul acestei luni revine pe sticla si piesa de rezistenta de la Romantica, emisiunea „TeoViziunea", difuzata de luni pina vineri, de la ora 20.00. In grila se vor mai regasi emisiuni consacrate precum „Supravietuitorii", realizata de Irina Reisler (de luni pina vineri, de la ora 16.00), „Mindre-s cintecele noastre" cu Marius Ciprian-Pop (simbata de la ora 20.00) si „Prima iubire" cu Gelu Voicu (duminica de la ora 20.00).