Romania a cucerit trei medalii de aur la Centura de Aur, doi dintre pugilisti urcind pe prima treapta a podiumului fara sa dea macar un pumn.

Adversarii romanilor in finalele celei de-a 36-a editii a Centurii de Aur „au dat bir cu fugitii". Astfel, medaliatul cu bronz la Olimpiada de la Atena, Ionut Gheorghe, a urcat pe prima treapta a podiumului, dupa ce adversarul sau din ultimul act al categoriei 64 kg, bulgarul Boris Georgyev, a declarat forfait, acuzind dureri la mina.

Nici la categoria +91 kg, romanul Razvan Cojanu nu a mai apucat sa urce in ring, dupa ce bulgarul Kubert Pulev a plecat de urgenta in tara sa deoarece i-a decedat tatal. Desi finala categoriei 69 kg se anunta destul de echilibrata, romanul Elvis Suliman a avut parte de un final, pe cit de neprevazut pe atit de fericit.

Nemultumit de arbitraj, rusul Maxim Koptiakov a abandonat lupta la scorul de 5-5. Alti 4 boxeri romani prezenti in galele finale au fost nevoiti sa se multumeasca doar cu „argintul": Iulius Poczo (51 kg), Vasile Sandu (57 kg), Traian Lupu si Ronald Gavril (75 kg), in timp ce Veronel Tarau (54 kg), Florentin Niculescu (60 kg) si Petrisor Gananau (91 kg) au intrat in posesia medaliilor de bronz. La final, Rudel Obreja a recunoscut ca este nevoie de o reforma radicala in acest sport.

Daca romanii au preferat sa se lupte in ring, pugilistii ucraineni au ales sa-si demonstreze valoarea intr-un club de noapte din Mamaia.

Mihieienko V. (24 de ani), Senay I. (20 de ani), Khyvchuc (19 ani) si Rudenko D. (19 ani) au intrat, in noaptea de vineri spre simbata, intr-un local de pe litoral, unde au baut citeva pahare de alcool, dupa care s-au luat de doi agenti de paza ai localului. S-a iscat o bataie in toata regula, aplanata de politistii din Mamaia.