Mitingul impotriva legii privind prevenirea si combaterea violentei pe stadioane a fost presarat cu incidente. Trei fotoreporteri, de la diverse publicatii, au fost agresati de Laurentiu Stemat, membru in Peluza Sud Dinamo, in diferite puncte ale tr
Mitingul impotriva legii privind prevenirea si combaterea violentei pe stadioane a fost presarat cu incidente. Trei fotoreporteri, de la diverse publicatii, au fost agresati de Laurentiu Stemat, membru in Peluza Sud Dinamo, in diferite puncte ale traseului parcurs de fani la mitingul de protest. In apararea sa, agresorul ne-a declarat ca nu i s-a respectat dreptul la imagine si din cauza asta a reactionat impotriva celor trei. Culmea, conform Jandarmeriei, el a fost amendat pentru ca se afla sub influenta bauturilor alcoolice la o adunare publica, nicidecum pentru ca ar fi lovit niste jurnalisti.

Peste 1.500 de suporteri ai mai multor galerii, printre care si ai rivalelor bucurestene Steaua, Dinamo si Rapid, au marsaluit pe strazile Bucurestiului impotriva proiectului de Lege privind prevenirea si combaterea violentei pe stadioane, propus de Mitica Dragomir. Manifestatia nu a fost privita cu ochi buni de trecatori, cativa oameni dintr-un bloc pe langa care au trecut ultrasii aruncand cu rosii in acestia. Nemultumit pe viata, unul dintre protestatari a uitat pentru ce venise la miting si si-a varsat nervii pe trei dintre fotoreporterii prezenti la aceasta manifestare, care nu avea decat „vina” de a-si face meseria. Cei bruscati si imbranciti au fost Razvan Chirita (Mediafax) si Cosmin Motei (ProSport), in timp ce un altul, Mircea Restea (Cotidianul), a fost chiar lovit cu pumnul in figura.

'Nu mi s-a respectat dreptul la propria imagine>>
Reporterii „Gardianul“ au incercat ieri sa afle si parerea celui invinuit de initierea incidentelor de la mitingul “Anti-Mitica Dragomir”. Ieri dupa-amiaza Laurentiu nu era acasa, iar la usa a raspuns mama acestuia, Rozica. De o politete extrema, desi o deranjasem din somn, femeia ne-a povestit ca are doi baieti de care este foarte mandra. Ambii au locuri de munca respectabile, nu beau, nu se complac in anturaje dubioase si nici nu provoaca scandaluri. Laurentiu lucreaza la o firma de publicitate, iar fratele lui, Ovidiu, la un post de televiziune particular. “Din cate stiu eu nici nu prea merg la stadion, dar sa aiba probleme...” . Parerea mamei a fost intarita si de vecinii care s-au nimerit ieri la intrarea in bloc, toti spunand despre Laurentiu ca este un tip linistit si politicos. Am vorbit in cele din urma cu “impricinatul” pe telefonul mobil.

'Am fost amendat din cauza unei cutii de bere nedesfacute>>
Laurentiu are o cu totul alta opinie decat a jandarmilor. El povesteste ca i-a cerut insistent fotoreporterului sa nu il mai fotografieze. “Eram la mitingul ala si tot se impingea un tip cu o vesta galbena, sa faca poze.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.