Asociatia “Robi” a protestat ieri fata de lipsa de interes a Municipalitatii, solicitand modificarea legislatiei referitoare la protectia animalelor. Pe de alta parte, numarul cainilor maidanezi din Bucuresti este in continua crestere. A
Asociatia “Robi” a protestat ieri fata de lipsa de interes a Municipalitatii, solicitand modificarea legislatiei referitoare la protectia animalelor. Pe de alta parte, numarul cainilor maidanezi din Bucuresti este in continua crestere. Aceeasi tendinta se remarca si in ceea ce priveste numarul de persoane muscate sau atacate de animalele fara stapan.

Cateva sute de bucuresteni au iesit, ieri, in strada, nemultumiti de masurile luate de municipalitate in ceea ce priveste existenta cainilor fara stapan din Capitala. Ei au marsaluit din fata muzeului Antipa pana in Parcul Unirii, solicitand autoritatilor sa modifice legislatia referitoare la protectia animalelor. “Incepand din anul 2001, in Romania a inceput un program de exterminare a cainilor. Serviciile primariilor, care actioneaza sub numele pompos de 'Administratia pentru Supravegherea si Protectia Animalelor>>, nu fac decat sa prinda si sa ucida cainii, indiferent daca sunt bolnavi sau sanatosi”, ne-a declarat presedintele Asociatiei pentru Protectia Animalelor “Robi”, Marilena Cristian. Potrivit acesteia, problema incepe pe proprietatea privata, aco lo unde autoritatile nu intervin, desi ar putea face acest lucru prin anumite reglementari. “In primul rand autoritatile ar trebui sa pedepseasca vinovatii, si nu victimele, mai exact proprietarul inconstient care si-a abandonat animalul in strada. Pe de alta parte, in tarile civilizate nu este posibil sa detii un animal fara sa-l microcipezi.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.