Proprietatile terapeutice ale vinului rosu sunt recunoscute de lumea medicala. Dupa ce s-a demonstrat ca vinul rosu, baut in cantitati moderate, protejeaza inima, recent, cercetatorii americani au ajuns la concluzia ca aceasta licoare este un aliat d
Proprietatile terapeutice ale vinului rosu sunt recunoscute de lumea medicala. Dupa ce s-a demonstrat ca vinul rosu, baut in cantitati moderate, protejeaza inima, recent, cercetatorii americani au ajuns la concluzia ca aceasta licoare este un aliat de incredere contra tumorilor de la nivelul prostatei.

Potrivit oamenilor de stiinta de la Institutul National de Sanatate din SUA, substanta-medicament din vinul rosu este resveratrolul, care contribuie la prevenirea aparitiei cancerului de prostata.

TESTE. Deocamdata, experimentele au fost efectuate pe animale de laborator. Insa rezultatele sunt incurajatoare: resveratrolul reduce cu 90% riscul aparitiei cancerului de prostata. Evident, in cazul soarecilor este nevoie de o doza mica de resveratrol pentru a se obtine acest efect pozitiv. Singura problema este ca in cazul oamenilor, pentru a obtine cantitatea eficienta de resveratrol, o persoana ar trebui sa bea o sticla de vin rosu pe zi. Ceea ce ar insemna de fapt abuz de alcool si, implicit, un pericol pentru sanatate. Insa cercetatorii sustin ca nu este cazul ca barbatii sa dea in patima alcoolui pentru a se feri de cancerul prostatei.

Resveratrolul se gaseste din abundenta in coaja boabelor de struguri si in semintele acestora. Iar pentru a beneficia de efectele terapeutice ale vinului rosu barbatii nu trebuie sa bea mai mult de doua pahare pe zi. In prezent, cancerul de prostata se plaseaza pe locul intai in ceea ce priveste mortalitatea, dupa cancerul pulmonar.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.