Belgianca Justine Henin s-a impus pentru a doua oara in ultimul turneu de Grand Slam al anului, in finala caruia a invins-o cu 6-1, 6-3 pe rusoaica Svetlana Kuznetova.

Venita la Flushing Meadows din postura de mare favorita, Henin nu a avu
Belgianca Justine Henin s-a impus pentru a doua oara in ultimul turneu de Grand Slam al anului, in finala caruia a invins-o cu 6-1, 6-3 pe rusoaica Svetlana Kuznetova.

Venita la Flushing Meadows din postura de mare favorita, Henin nu a avut nevoie decat de o ora si 22 de minute pentru a-si trece in palmares al doilea succes la US Open, precedentul fiind obtinut in 2003. Performanta ei a fost rasplatita cu un cec in valoare de 1,4 milioane, in timp ce Kuznetova a trebuit sa se consoleze cu jumatate din aceasta suma.

REACTIE. "Este o senzatie superba. Nu multa lume a crezut ca voi putea castiga. Am trait doua saptamani magnifice si am jucat cel mai bun tenis de care sunt capabila", a declarat Justine in aplauzele a 23.000 de spectatori, care au umplut tribunele arenei Arthur Ashe. Ea a tinut sa-i multumeasca si antrenorului Carlos Rodriguez, "singurul care mi-a repetat zi de zi ca pot fi cea mai buna din lume".

La editia din acest an a US Open, ea a realizat performanta rara de a nu fi pierdut nici un set, fiind totodata prima jucatoare din lume care le invinge pe surorile Williams in cadrul aceluiasi turneu.

La 25 de ani, Henin are acum sapte titluri in turneele de Grand Slam, singurul care-i lipseste fiind cel de la Wimbledon.

Pe tabloul masculin, Roger Federer s-a calificat in finala dupa ce l-a invins in penultimul act pe rusul Nikolai Davidenko, scor 7-5, 6-1, 7-5. In cealalta semifinala, sarbul Novak Djokovic a dispus cu 6-4, 6-4, 6-3 de spaniolul David Ferrer.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.