CE BEM, CE MANCAM
Conservantul folosit pentru acesti biscuiti, metabisulfit de sodiu, poate provoca o multime de dezechilibre la nivelul organismului. La un consum mai mare poate declansa chiar si crize serioase de astm.

Pepito disks sunt "biscuiti umpluti cu ciocolata" preparati din: "Faina de grau, zahar, grasime vegetala hidrogenata si grasime vegetala, cacao pudra degresata (4,7%), amidon de grau, ciocolata in pudra din umplutura (5,0%), agenti de crestere (E 503 - carbonati de amoniu, E 500 - carbonati de sodiu), pudra grau, glucoza, sare, praf de zer, emulgatori (E 472 - esteri glicerici ai acidului diacetil tartric cu acizi grasi, lecitina de soia E 322), aroma (etil-vanilina ), glucoza, ameliorator faina (E 223 - metabisulfit de sodiu), regulator aciditate (acid citric E 330). Continut grau: grau, soia, lapte, sulfit. Produs intr-o fabrica care comercializeaza: oua, alune". Pentru 100 de grame de produs valoarea energetica este de 2070 kj/494 Kcal, biscuitii avand proteine 6,4 g, carbohidrati 67,9 g, grasimi 21,9 g.

ANALIZA. Ca toate produsele din aceasta gama, si acesti biscuiti au un profil nutritional extrem de dezechilibrat, cu un exces de glucide si grasimi care ii imprima o densitate energetica foarte ridicata, 497 Kcal/100 g, ne spune profesorul Gheorghe Mencinicopschi. Mai mult, produsul contine grasimi hidrogenate periculoase, aditivi alimentari in special, din categoria conservantilor. De exemplu, E 223 - metabisulfitul de sodiu incetineste asimilarea vitaminei B1, esentiala in metabolizarea glucidelor. De asemenea, poate provoca persoanelor sensibile dureri de cap si ameteala si poate declansa crize de astm. Produsul contine surse de gluten.

CONCLUZII. Produsul nu este recomandat copiilor, femeilor insarcinate si care alapteaza, supraponderalilor si obezilor, suferinzilor de boli cardiovasculare, astmaticilor, suferinzilor de boli dermatologice, hepatice si renale, celor cu status proinflamator sistemic, suferinzilor de cancer si boli neurodegenerative. Este interzis suferinzilor de celiachie.