Presedintele PIN, Cozmin Gusa, a declarat ieri, intr-o conferinta de presa, ca ministrul Justitiei, Tudor Chiuariu (foto), este cercetat pentru fapte penale de DNA, sustinand ca acesta a avizat o asociere ilegala dintre Posta Romana si o firma privat
Presedintele PIN, Cozmin Gusa, a declarat ieri, intr-o conferinta de presa, ca ministrul Justitiei, Tudor Chiuariu (foto), este cercetat pentru fapte penale de DNA, sustinand ca acesta a avizat o asociere ilegala dintre Posta Romana si o firma privata.


AFACEREA POSTA. "Am informatii sigure si precise, verificate, ca, in acest moment, DNA are un dosar de cercetare care il vizeaza pe actualul ministru al Justitiei, in calitate de invinuit", a declarat Gusa. El sustine ca in prima luna de mandat, in aprilie 2007, ministrul Justitiei a avizat favorabil o hotarare de guvern prin care imobilul situat pe Calea Victoriei nr. 133-135, cu terenul aferent, trecea din domeniul public al statului in cel privat al statului. Gusa sustine ca Chiuariu a girat astfel o asociere ilegala, datata 1 august 2005, dintre Posta Romana si un grup de interese din jurul democratilor si liberalilor, asociere facuta fara o licitatie publica si din care a rezultat firma Imopost Development SA. Liderul PIN acuza si o subevaluare a terenului, in suprafata de 13.000 de metri patrati, plus a cladirii, de peste 20.000 de metri patrati utili, care ar valora circa 100 de milioane de euro. "Participatiunea Postei Romane a fost evaluata la 4,5-5 milioane de euro", a mai sustinut liderul PIN. Politicianul a afirmat ca ii va informa despre situatie atat pe comisarul european pe probleme de justitie, Franco Frattini, cat si pe presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Durao Barroso.


CHIUARIU NEAGA. Ministrul Justitiei a respins acuzatiile la adresa lui, afirmand ca ministerul pe care il conduce si DNA "nu trebuie folosite in scopuri politice si electorale". Tudor Chiuariu "nu are cunostinta de «un dosar la DNA», iar decizia privind adoptarea hotararilor de guvern este intotdeauna a Guvernului, Ministerul Justitiei emite doar un aviz", a precizat ieri Ministerul Justitiei. Institutia publica va reveni azi cu amanunte despre acest aviz. Pana la inchiderea editiei, DNA nu a clarificat daca ministrul Chiuariu are sau nu calitatea de invinuit intr-un asemenea dosar penal.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.