Un grup format din 20 de copii talentati, membrii ai Fundatiei Umaniste de Excelenta Dan Voiculescu, va petrece o saptamana intr-o Tabara de Creatie organizata in Grecia.

Vizita face parte din programul "Monumente de civilizatie Europeana
Un grup format din 20 de copii talentati, membrii ai Fundatiei Umaniste de Excelenta Dan Voiculescu, va petrece o saptamana intr-o Tabara de Creatie organizata in Grecia.

Vizita face parte din programul "Monumente de civilizatie Europeana" in cadrul careia elevii Clubului de Excelenta Dan Voiculescu se vor documenta in vederea organizarii unei expozitii de pictura, desen si fotografie ce va avea loc la sfarsitul lunii octombrie, unde isi vor expune propriile lucrari. Atena, Salonic, Muntele Athos, manastirile Meteore, monumentul de la Termopile sau Acropole sunt doar cateva dintre frumusetile elene pe care cei mici le vor admira pana la data de 15 septembrie, cand este programata revenirea in tara.


Ieri-dimineata, la plecarea din Bucuresti, tinerii artisti ne-au vorbit despre bucuria creata de acest sejur. "Grecia este un loc plin de istorie, cu o puternica incarcatura educativa. Orasul Atena a fost centrul cultural al Antichitatii, iar Acropole, un simbol de durata al culturii Greciei si a civilizatiei europene. Pentru copii va fi o adevarata lectie de istorie, o lectie a frumosului, dar si o buna ocazie de a invata ca arta este nemuritoare",  ne-a declarat Cristea Trisi, coordonatorul Programului "Clubul de Excelenta Dan Voiculescu". Cand se vor intoarce acasa, prichindeii vor pune totul pe panza si vor face prima lor expozitie.


SCOPURI NOBILE. Fundatia Umanista "Dan Voiculescu" este o organizatie apolitica, nonguvernamentala si nonprofit. A fost infiintata in anul 1990, la initiativa prof. univ. dr. Dan Voiculescu, cu misiunea de a sprijini, promova si incuraja valori socioprofesionale romanesti dintr-o paleta vasta de domenii: economie, stiinta si tehnica, invatamant, cultura si arta. Fundatia isi propune sa contribuie la reintegrarea Romaniei in circuitul de valori europene, prin organizarea de activitati destinate identificarii, incurajarii si promavarii persoanelor cu potential creativ-inventiv, sprijinirea dezvoltarii societatii civile prin prisma scopului propus, promovarea activitatilor culturale pentru intarirea prestigiului culturii romanesti.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.