Seara dedicata pianului a reunit in finala trei interpreti desemnati de juriu. Primul concurent, Christopher Falzone din S.U.A., a interpretat Concertul nr. 2 pentru pian si orchestra de S. Rachmaninov.

Cel de al doilea participant, Evgeny Cherepanov din Rusia, a incantat publicul cu Concertul nr. 2 in La major pentru pian si orchestra de F. Liszt.

Surpriza serii a fost un tanar de 27 ani din Rusia, Kunz Eduard, care a interpretat Concertul nr. 1 pentru pian si orchestra de P. I. Ceaikovski. Eduard Kunz a interpretat cu patos muzica lui Ceaikovski. Cu siguranta ca nu va uita prea curand aplauzele publicului.


IMPRESII. La finalul concursului, maestrul Dan Grigore ne-a impartasit cateva impresii: "Am avut noroc de personalitati adevarate in acest concurs, cu talent, inteligenta artistica si temperament. Concurentii romani m-au dezamagit, nu au fost la inaltimea asteptarilor mele, insa interpretul din S.U.A., Christopher Falzone, m-a impresionat profund, ca si ceilalti interpreti, de altfel, care au venit foarte bine pregatiti". Ca sef al catedrei de pian la Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti, maestrul Dan Grigore si-a propus sa infiinteze un modul special Enescu, asa incat studentii sa cunoasca si sa-si insuseasca sonatele si suitele compozitorului G. Enescu. "Este de neiertat ca un interpret strain poate sa cante mai bine decat un roman Enescu", a lasat sa se inteleaga maestrul Dan Grigore.