FBI si-a intins analizele asupra suspectilor de terorism mult mai departe decat intra in atributiile institutiei.

Principala agentie guvernamentala americana care se ocupa de investigatiile interne si culegerea informatiilor pe teritoriul
FBI si-a intins analizele asupra suspectilor de terorism mult mai departe decat intra in atributiile institutiei.

Principala agentie guvernamentala americana care se ocupa de investigatiile interne si culegerea informatiilor pe teritoriul SUA, FBI, a intrat in vizorul propriului sau "detinator", Departamentul de Justitie, care a demarat o ancheta in desfasurare despre modul in care au fost intreprinse analize ale unor suspecti de terorism, relateaza cotidianul The New York Times, citand documente interne ale institutiei. Principala problema este faptul ca, pe langa cei vizati direct de cercetari, agentii FBI au folosit o metoda de culegere a informatiilor numita "analiza de legatura" care vizeaza si anturajele sau persoanele cu care cei suspecti au contact, acest fapt putand conduce la abuzuri asupra persoanelor care sunt incluse pe listele "comunitatii de interese", cum mai este numita aceasta procedura, fara sa fie vinovate.


SCURTATURI. FBI a putut profita de reglementarile Legii Patriot Act, din 2001, pentru a cere un numar mare de analize, in 2005, prin intermediul scrisorilor nationale de securitate, un tip special de document legal, care nu necesita in prealabil nici o verificare sau aprobare din partea unei instante judecatoresti. Mai mult, scrisorile nationale de securitate sunt adresate factorilor de decizie din cadrul executivului federal si contin si o clauza de confidentialitate prin care cel caruia ii este adresata scrisoarea nu are voie sa dezvaluie continutul ei.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.