Ii rog pe cei care au copiat albumul de pe internet sau de la prieteni sa mearga la orice banca si sa depuna in acest cont Ro 12RNCB50800C4592610188 deschis la BCR contravaloarea albumului "Iubi-Interfata la realitate". Sunt curios sa vad ce se intam
Ii rog pe cei care au copiat albumul de pe internet sau de la prieteni sa mearga la orice banca si sa depuna in acest cont Ro 12RNCB50800C4592610188 deschis la BCR contravaloarea albumului "Iubi-Interfata la realitate". Sunt curios sa vad ce se intampla, dar nu numai atat. E un numar de cont intr-adevar. Vreau sa reeditez primul meu album "Iubi-Interfata la realitate" pentru ca sunt tot mai multi cei care imi cer asta. La fel de multi precum cei ce imi scriu scuzandu-se pentru ca l-au copiat de pe internet, negasind acest album in magazine. Am reusit in cele din urma sa-l rascumpar de la casa de discuri. Din vanzarea primei lui editii am primit cam 400 RON si l-am luat inapoi cu o mie de dolari, dar cine spune ca astia ca artistii trebuie sa fie mari afaceristi?! Patriciu e prins cu altele, asa ca ma descurc cum pot.


Nu e nicidecum un gest disperat desi daca analizez o clipa situatia industriei muzicale din Romania imi dau seama ca asa ar trebui sa para. Am reusit tare greu sa editez acest prim album inchiriindu-mi casa, stand pe la prieteni si ajutat in cele din urma de oameni care nu aveau nimic in comun cu industria (Anca, Manu si Daniel). Imi amintesc si acum ca cei de la A&A Records m-au sfatuit sa cant precum Animal X sau ca Holograf daca vreau sa am succes, pentru ca stilul meu de a face muzica nu exista pe piata si asta e o mare bila neagraa€¦ CD-ul acesta, "Iubi-Interfata la realitate" a fost refuzat de toate casele de discuri cam din aceleasi motive. Imi amintesc ca oamenii de la Media-Pro Music au cautat vreme de trei luni piesa dupa care credeau ei ca am copiat "Iubi" sia€¦ n-au gasit nimic, dar nici nu au dorit sa produca albumul. Numai Soft-Records a acceptat sa-l scoata pe piata si asta dupa ce prietenii mei au platit si productia lui efectiva si grafica sia€¦ tot. Am stat vreme de doi ani cu hainele prin trabant, pe la prieteni, cam pe unde am apucat dar in cele din urma am reusit pentru ca am avut noroc de oameni ok. CD-ul asta trebuia scos cu orice pret si cu orice risc, si asta am facut. Intre timp am acasa un disc de aur si unul de platina decernate pentru vanzarea albumului "Zece porunci - Raport despre starea natiunii 1089-2004". Primul pas. Fie si numai distinctiile astea doua ma fac sa cred ca oamenii de "muzica" din Romania s-au inselat atunci in 2001a€¦ sau poate ca nua€¦ mai vedem.


Urmeaza "Autistul" in curand. E scris de mult albumul asta si tin tare mult la el, dar pana se va finaliza lucrul la acesta, intrucat e foarte complex din punct de vedere al orchestratiilor facute de producatorul meu muzical, d-nul Raimond Vancu, pana atunci incerc sa reeditez acest prim album: "Iubi-Interfata la realitate". Deja se lucreaza la extrasul de single in studio. "Chiar daca" este extrasul si va fi rearanjat de o maniera dusa mai spre simfonic, pregatind astfel drumul catre "Autistul", album care va fi integral orchestrat in aceasta maniera. Asadar, exista un numar de cont deschis la BCR sect 1. Cont IBAN: Ro 12RNCB50800C4592610188 si intentia mea de a reedita acest album. Nu oblig si nu acuz pe nimeni ca a copiat albumul cine stie de pe unde dar sunt curios sa vad ce se intampla si daca toate acele mail-uri si mesaje sunt adevarate.


Nu e expresia vreunei disperari, am mai spus-o, dar nici oglinda unei stari normale nu poate fi gestul asta al meu. Cer ajutor, pentru ca asta fac acum scriind asta, pentru ca nu mai pot duce singur tot efortul asta financiar, in pofida distinctiilor primite pentru vanzari. Industria musicala a echilibrat multe balante financiare. Amintiti-va numai de Beatles, de Abba sau de Queen, si de ce au facut ei pentru economiile tarilor lor. In Romania asa ceva nu e posibil. Nu exista Fisc, garda financiara sau curte de conturi care sa nu fie implicata in spalarea sau "uitarea" zecilor de milioane de euro care se invart in aceasta industrie. Nici colegii mei nu-s mai breji. La 25 august ar fi trebuit sa fie facute platile pentru drepturile de autor. Nu s-au facut, si sunt zeci si zeci de miliarde de lei noi. Ati auzit pe vreunul din "colegii" mei sa-si strige nedreptatea, nu cred! Stau ascunsi prin case sperand sa le mai "pice" cate ceva striviti de adevarul hotiilor care le-au insotit "cariera". Prea multi ani si prea multe piese furate de la altii dar inscrise la UCMR sub numele lora€¦ Cum sa aiba curaj?! Umbla vorba prin targ ca data trecuta cand nu s-au platit banii pentru drepturile de autor UFD-ul si-a facut campanie electorala din dobanda acumulata. Sa fie asta semnul ca vin alegeri? Nu vad alta motivatie la a tine intr-un post de ministru pe unul care e suspectat de Europa de vederi fasciste asa cum este actualul ministru al Culturii. Cine si de ce tot musamalizeaza toate delapidarile care se fac prin intermediul acestui minister prea apropiat de UCMR-ADA, care nu a facut platile catre artisti?

Asadara€¦ BCR - Ro 12RNCB50800C4592610188 - "Iubi-Interfata la realitate" - muzica si textele Florin Chilian.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.