Papa Benedict al XVI-lea, aflat in Austria unde a condus o slujba in aer liber in pofida conditiilor meteorologice nefavorabile, a spus sambata ca viitorul Europei va fi intunecat, daca oamenii nu vor intelege importanta copiilor si a credintei in D
Papa Benedict al XVI-lea, aflat in Austria unde a condus o slujba in aer liber in pofida conditiilor meteorologice nefavorabile, a spus sambata ca viitorul Europei va fi intunecat, daca oamenii nu vor intelege importanta copiilor si a credintei in Dumnezeu si in valorile traditionale.

Papa a deplans faptul ca Europa are din ce in ce mai putini copii si a blamat egoismul si lipsa de incredere in viitor a locuitorilor continentului, in cea de-a doua zi a voiajului sau in Austria, care l-a condus la Mariazell, un loc de devotiune pentru catolicii din intrega Europa Centrala, relateaza Reuters si AFP.

Circa 30.000 de oameni, uzi si infrigurati, au venit sa-l asculte pe Papa la altarul Fecioarei Maria, aflat la circa 90 de kilometri sud-vest de Viena, in cea de-a doua zi a vizitei pontificale in Austria. Cardinalii si episcopii, precum si membrii corului, au purtat impermeabile transparente din plastic peste vesmintele lor clericale, infruntand o vreme deosebit de rece pentru aceasta perioada a anului, in timp ce echipe de voluntari au impartit paturi enoriasilor in varsta. Papa era protejat de ploaie de un baldachin ridicat deasupra altarului. Timpul rau a fost, fara indoiala, la originea decesului anuntat de politie a doi octogenari, unul care a murit in urma unei crize cardiace, celalalt din cauza unor probleme circulatorii. Papa s-a rugat pentru ei la sfarsitul slujbei: "Sunt sigur ca Maica Domnului i-a dus direct la El", a spus Suveranul Pontif.

Disensiuni intre Biserica si autoritatile austriece, pe tema avortului
Deplasarea la sanctuarul Fecioarei Maria constituia momentul cel mai important al voiajului Papei german in aceasta tara din inima Europei, pe care Suveranul il prezentase drept "un pelerinaj" pe urmele Mariei, mama lui Isus. Este pentru a doua oara in decurs de cateva zile cand Papa se plange de rata natalitatii in scadere in Europa. Vineri, el condamnase avortul, respingand ideea ca ar putea fi inclus in drepturile omului, si le ceruse politicienilor sa faca legi care sa ajute familiile nou intemeiate.

Sambata, ministrul austriac al apararii, Norbert Darabos, a reactionat la declaratiile Papei despre avort. "Exista dezacorduri" intre Biserica si guvern, a subliniat el, adaugand ca Austria nu are de gand sa schimbe legea care permite avortul in anumite conditii.



Credinciosii cauta „lacrimile Maicii Domnului” la Manastirea Radna

Mii de credinciosi din partea de vest a tarii, dar si din Ungaria, Germania si Austria, au participat, sambata, la slujbele oficiate la Manastirea de la Radna din judetul Arad, cu ocazia Sarbatorii Nasterii Maicii Domnului, transmite corespondentul NewsIn.Programul liturgic dedicat sarbatorii Nasterii Domnului a inceput inca de joi, cu slujbe celebrate in diferite limbi ale comunitatilor catolice, iar vineri seara a fost programata Rugaciunea Sfantul Rozariu in limbile romana, maghiara, germana si croata, urmata de procesiune cu icoana Maicii Domnului. Sambata, programul liturgic a inceput cu o slujba in limba croata si a continuat in limbile maghiara si germana. Sfanta liturghie solemna la sarbatoarea Nasterii Maicii Domnului a fost celebrata de ES Tamas Jozsef, episcop auxiliar de Alba-Iulia, impreuna cu ES Martin Roos, episcopul romano-catolic de Timisoara.

Manastirea franciscana de la Radna poarta hramul Maicii Domnului, iar in fiecare an la data de 8 septembrie ea devine neincapatoare din cauza miilor de pelerini care se aduna din toata tara. In spatele manastirii se afla Dealul Crucii, iar legendele spun ca pe acest deal, cei care au multa credinta in suflet pot gasi, numai in aceasta zi de sarbatoare, asa-numitele „lacrimi ale Maicii Domnului“. Acestea sunt niste fructe mici, de dimensiunile boabelor de mazare, iar cei care le culeg spun ca tot timpul anului vor avea parte de noroc.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.