Comisarul-sef Ion Bucur, seful Sectiei Regionale a Politiei Transporturi Constanta, a fost prezentat, ieri, de catre procurorii DNA judecatorilor Curtii de Apel Bucuresti, in vederea emiterii unui mandat de arestare preventiva. Politistul este acuza
Comisarul-sef Ion Bucur, seful Sectiei Regionale a Politiei Transporturi Constanta, a fost prezentat, ieri, de catre procurorii DNA judecatorilor Curtii de Apel Bucuresti, in vederea emiterii unui mandat de arestare preventiva. Politistul este acuzat de luare de mita, el fiind prins in flagrant, in urma cu doua zile, de catre DNA si ofiteri din cadrul DGA, la scurt timp dupa ce a primit spaga de la un subordonat de-al sau suma de 1.000 de euro. In paralel, conducerea IGPR a declansat o ancheta interna pentru a verifica mai multe denunturi privindu-l pe acelasi comisar-sef Ion Bucur, denunturi formulate, printre altii, si de Sindicatul National al Politistilor.

Prins in flagrant, in urma cu doua zile, la scurt timp dupa ce a incasat, cu titlu de mita, suma de 1.000 de euro de la un subordonat, comisarul-sef Ion Bucur a fost retinut si adus pentru continuarea cercetarilor la sediul DNA Bucuresti. Ieri, ofiterul a fost prezentat judecatorilor Curtii de Apel Bucuresti, pentru a fi arestat preventiv. La inchiderea editiei, magistratii inca deliberau asupra masurii ce urma a fi instituita.

Nu putea fi avansat din cauza sanctiunii
S eful Sectiei Regionale Transporturi Constanta se afla in atentia lucratorilor DGA de la inceputul anului trecut, anchetatorii avand informatii potrivit carora acesta a savarsit mai multe fapte de coruptie sau care nu corespund calitatii de politist. Surse judiciare ne-au declarat ca insasi numirea sa in aceasta functie este dubioasa, avand in vedere ca, in cursul anului 2005, Bucur a primit o sanctiune disciplinara. Cu toate acestea, printr-o derogare data de catre chiar seful Politiei Romane, chestor Dan Valentin Fatuloiu, comisarul-sef Bucur a fost numit in functie, contrar prevederilor legale. Aceleasi surse au adaugat ca Bucur s-a aflat sub stricta monitorizare incepand cu a doua jumatate a anului trecut, ofiterii DGA verificand informatii de genul tergiversarii unor dosare privind furtul de bunuri din incinta Portului Constanta sau chiar a implicarii acestuia, impreuna cu alti subordonati, in afaceri dubioase.
„Informatiile priveau inregistrarea unui numar nepermis de mare de fapte de furt cu autor necunoscut. Au fost furate marfuri din containere sau chiar TIR-uri intregi cu marfa, iar SRPT Constanta nu a reusit sa le solutioneze intr-un timp rezonabil.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.