Nationala noastra sustine in aceasta seara la Minsk impotriva Belarusului cel de-al optulea meci din cadrul grupei G a preliminariilor Campionatului European, romanii fiind lideri cu 17 puncte, dupa cinci victorii si doua egaluri contra Bulgariei
Nationala noastra sustine in aceasta seara la Minsk impotriva Belarusului cel de-al optulea meci din cadrul grupei G a preliminariilor Campionatului European, romanii fiind lideri cu 17 puncte, dupa cinci victorii si doua egaluri contra Bulgariei si Olandei, pozitie pe care are toate sansele sa si-o pastreze si dupa aceasta intalnire. Selectionata ex-sovietica nu este, totusi, un adversar atat de accesibil pe cat pare la prima vedere, principalele atu-uri ale acesteia constituindu-le prezenta pe banca tehnica a unui antrenor neamt, Bernd Stange, si o linie de atac in care ii regasim pe Alexandr Hleb, vedeta celor de la Arsenal Londra, si pe Vitali Rodionov, de la Bate Borisov, mai vechea cunostinta a Stelei din preliminariile Ligii Campionilor.
Sergiu Radu in locul lui Marica?
Adaugandu-i acestora si pe Vasili Hamutovski, fostul portar al Stelei, actualmente in Rusia, la Tom Tomsk, care a lasat o frumoasa impresie dupa perioada petrecuta in Romania, puteam conchide ca tricolorii vor avea un adversar incomod, lucru care s-a vazut si la partida din toamna, cand ai nostri s-au impus destul de greu cu 3-1, prin golurile inscrise de Mutu, Marica si D. Goian. Din nefericire, fata de amintitul meci, din echipa noastra va lipsi Ciprian Marica, atacantul celor de la VFB Stuttgart acuzand ieri o febra puternica - temperatura de 40 de grade, motiv pentru care nici nu s-a antrenat, situatie in care selectionerul ar putea sa-l titularizeze pe debutantul Sergiu Radu, golgeterul nemtilor de la Wolsburg.
"Briliantul" si-ar dori un egal la Amsterdam
Dupa cum toti din delegatia Romaniei recunosc, sansele apropierii victoriei se leaga in primul rand de forma de exceptie a lui Adrian Mutu, cel care a extaziat intrega Italie dupa golurile izbutite in primele doua etape din Serie A impotriva lui Empoli si, indeosebi, a celor de la AC Milan. De altfel, jucatorul Fiorentinei se arata cel mai optimist si motivat dintre tricolori, afirmand ca a sosit timpul sa punem capat celor opt ani de absenta de la turneele finale si ca pentru asta este neaparat necesar ca diseara sa obtinem victoria. Tot vedeta reprezentativei noastre marturisea ca, pentru ca sansele noastre sa sporeasca, spera ca in partida de la Amsterdam dintre Olanda si Bulgaria sa se consemneze un rezultat care sa avantajeze echipa Romaniei: "Cel mai bun ar fi un egal" a concluzionat Adi Mutu.
Echipa probabila:
Lobont - P. Marin, Chivu, D. Goian, Rat - Ov. Petre, Codrea - Fl. Petre, Dica, Mutu - Sg. Radu.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.