Actuala legislatie prevede ca linistea trebuie respectata intre orele 22.00 si 8.00. Cei doi senatori propun modificarea Legii nr. 61/1991 pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice. M
Actuala legislatie prevede ca linistea trebuie respectata intre orele 22.00 si 8.00. Cei doi senatori propun modificarea Legii nr. 61/1991 pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice. Marius Marinescu propune sanctionarea cu amenda de la 1000 RON la 6000 RON "pentru savarsirea in public si, mai grav, in scoli, spitale, pe stadioane, de fapte, acte sau gesturi obscene, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, amenintari cu acte de violenta impotriva persoanelor sau bunurilor acestora, de natura sa tulbure ordinea si linistea publica sau sa provoace indignarea cetatenilor ori sa lezeze demnitatea si onoarea acestora sau a institutiilor publice". "Nu de putine ori, fiecare dintre noi am fost deranjati de zgomote infernale, precum cele produse de statii de amplificare sau de utilaje grele (de exemplu: picamare), care fac geamurile sa vibreze si ne zdruncina creierii", se precizeaza in comunicat. Iliescu si Marinescu nu sunt la prima initiativa comuna, ei mai avand una privitoare la Parcul Bordei. (R.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.