Cazul de spionaj dintre echipele de Formula 1 McLaren-Mercedes si Ferrari a intrat intr-o noua etapa. Presa spaniola a dezvaluit, ieri, ca pilotul Fernando Alonso a oferit Federatiei Internationale de Automobilism dovezile care ar putea duce la excl
Cazul de spionaj dintre echipele de Formula 1 McLaren-Mercedes si Ferrari a intrat intr-o noua etapa. Presa spaniola a dezvaluit, ieri, ca pilotul Fernando Alonso a oferit Federatiei Internationale de Automobilism dovezile care ar putea duce la excluderea din Campionatul Mondial a gruparii din care face parte. Alonso a fost obligat sa se supuna regulilor FIA si nu poate fi concediat de McLaren. Totusi, el ar putea sa-si paraseasca echipa, avand oferte de la Ferrari si Toyota.

Ancheta deschisa de Federatia Internationala de Automobilism in luna iulie, dupa ce inginerul Nigel Stepney de la Ferrari a fost acuzat de „Scuderia“ ca a trimis documente confidentiale unui omolog de la McLaren-Mercedes, Mike Coughlan, se apropie de final. Cotidianul As a scris, ieri, ca pilotul spaniol Fernando Alonso a oferit FIA dovezile care ar putea condamna echipa sa, McLaren-Mercedes, la pierderea tuturor punctelor acumulate in CM de Formula 1. FIA i-a cerut lui Alonso sa ofere toate informatiile pe care le detine in cazul de spionaj, in caz contrar riscand retragerea licentei de pilot. Astfel, pilotul spaniol s-a conformat si, mai mult ca sigur, si-a bagat la apa chiar propria echipa. „Acum, McLaren risca chiar excluderea din Campionatul Mondial”, sustine As. Conform FIA, McLaren ar putea risca sa fie exclusa nu numai din sezonul 2007 al CM de F1, ci si din sezonul 2008.

Pilotul spaniol are un cec in alb de la Toyota


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.