Liderul conservatorilor si-a motivat decizia prin faptul ca propunerile legislative ale PC nu au primit sustinere.

Presedintele PC, Dan Voiculescu, si-a anuntat demisia din Senat, joi, in cadrul unei conferinte de presa extraordinare. „Nu sint obisnuit sa lucrez in gol", a spus Voiculescu. Liderul PC anuntase recent ca va pleca din Parlament daca nu va reusi sa obtina sprijin politic pentru promovarea proiectelor sale referitoare la prelungirea contractelor chiriasilor din casele nationalizate, reducerea TVA pentru produsele alimentare, fondul de solidarizare pentru pensionari si neimpozitarea profitului reinvestit.

Argumentele prezentate de Voiculescu nu se sustin 100% in practica. Daca tinem cont de declaratiile publice rezultate in urma intilnirilor pe care le-a avut cu C.V. Tudor si Mircea Geoana, pentru trei dintre proiectele enumerate de el avea sprijin total din partea PSD si a PRM. PC ar fi beneficiat pentru respectivele proiecte de 148 de voturi la Camera si 69 la Senat si, cu citeva voturi luate de la independenti, se intrunea o majoritate mai mult decit confortabila pentru a putea fi adoptate. Pe de alta parte, Dan Voiculescu ar fi putut obtine pentru cel putin doua proiecte si sprijinul UDMR, insa introducerea unor initiative legislative care lezau interesele Uniunii imediat dupa negocierile cu Marko Bela a dus la caderea intelegerii.

Voiculescu mai declarase in iarna ca demisioneaza daca CNSAS il va gasi patat. Ceea ce s-a si intimplat, dar el s-a razgindit sustinind ca este un atac politic, iar joi a spus ca nu-l intereseaza deciziile CNSAS.