Senatorul PRM Gheorghe Funar va depune, luni, un proiect de lege care prevede obligarea premierului si invitarea presedintelui Romaniei de a prezenta rapoarte in Parlament despre rezultatele vizitelor externe intreprinse, transmite corespondentul Med
Senatorul PRM Gheorghe Funar va depune, luni, un proiect de lege care prevede obligarea premierului si invitarea presedintelui Romaniei de a prezenta rapoarte in Parlament despre rezultatele vizitelor externe intreprinse, transmite corespondentul Mediafax.

Funar a declarat intr-o conferinta de presa, ca a gandit acest proiect deoarece a constatat ca niciodata seful statului sau primul ministru nu prezinta opiniei publice concluziile deplasarilor in strainatate.

"Proiectul vizeaza darea unor rapoarte in urma vizitelor in strainatate sau a vizitelor efectuate de conducatorii altor state in Romania. Un raport sa fie prezentat semestrial de primul ministru cu privire la contractele economice incheiate sau alte acorduri sau tratate si sa raporteze ce intalniri a avut cu comunitatile romanesti si problemele lor", a afirmat Funar.

Proiectul prevede, de asemenea, invitarea in fata Parlamentului, tot semestrial, a presedintelui Romaniei pentru a prezenta mesaje referitoare la aceleasi probleme. In opinia senatorului PRM, cetatenii Romaniei au ramas cu impresia ca presedintele si premierul au plecat in strainatate "ca sa aiba de unde veni acasa".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.